News

10 lucruri pe care le știm până acum despre DESCINDERILE DNA la Guvern + comentarii

1 – DNA a efectuat, luni, percheziții la sediul Guvernului din Piaţa Victoriei. Sunt vizate fapte de corupţie.

2 – La percheziţii au participat un procuror ai Direcţiei Naţionale Anticorupţiei, însoţit de 10 politişti juriciari.

3 – Potrivit informațiilor au fost verificate foarte multe documente și au fost ridicate dosare importante.

4 – Vizat de percheziții a fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea. Mihai Busuioc fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut amenințări cu plângeri penale la DNA.

5 – O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta e condus de Viorel Ilie (ALDE) numit nou în guvernul Mihai Tudose.

6 – Au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai Executivului.

7 – Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentuul a refuzat să ofere documente.

8 – Descinderea s-ar fi făcut pe baza unui mandat de percheziţie.

loading...

9 – Anchetatorii au legitimat angajații și chiar ar fi filmat acțiunea.

10 – Vizat de această anchetă ar fi un caz referitor la organizarea unui concurs.

Cum a fost comentată descinderea DNA la Guvern

„Descinderea s-a făcut pe baza unui mandat de percheziţie. Dacă cineva a fost supus unor alte rigori decât cele legale, se poate sesiza Inspecţia Judiciară. Aşteptăm de la această instituţie concluzii motivate”, a spus avocatul Cristian Ene.

Jurnalistul Victor Ciutacu a atacat dur DNA-ul după aceste descinderi. „Nu e prima dată când se întâmplă asta. Și cu Ordonanța 13 au intervenit imediat. Nu înțeleg de ce a fost nevoie să meargă la Guvern. Îi puteau chema la DNA așa cum au mai făcut”, a spus Ciutacu.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat: ”14 procurori, o armată întreagă. Nu știu nimic. E prima oară când aud, mai ales că eu am stat  la Guvern până seara foarte târziu pentru că am avut discuții cu premierul, doamna Carmen Dan și dl Țuțuianu pe OUG aceasta despre care vorbim acum și nu am auzit discuțiile”.

Mircea Badea a comentat, în emisiunea În gura presei, despre descinderile procurorilor de la Guvernul României. Acesta a adăugat că acțiunea de luni seară poate fi înscrisă într-una din directivele pe care Kovesi le trasa celora care se aflau în dotare și se poate spune că procurorii DNA se află în dotarea Codruței Kovesi.

”Ultima dată când procurorii au făcut o acțiune din asta pompieristică, a ieșit prost pentru domniile lor, în sensul că a fost o acțiune neconstituțională de abuz constatată de către Curtea Constituțională a României. Știu că aici la noi, niște staliniști au înțeles că Statul de Drept este Laura Codruța Kovesi, poate că de fapt așa e și ei cred că e bine asta, iar Curtea Constituțională ne încurcă și trebuie distrus orice în afară de Kovesi”, a susținut Mircea Badea la Antena 3. Toate informațiile sunt pe surse. Până acum nimeni nu a trimis un comunicat în acest sens.

loading...
To Top