News

100.000 de lei într-o jumătate de an pentru un director din Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a prezentat o adeverinţă din care rezultă veniturile încasate în primele şase luni ale acestui an de către fostul manager al companiei energetice, Laurenţiu Ciobotărică, în prezent director financiar.

Potrivit Adevărul, în primele şase luni ale acestui an, Laurenţiu Ciobotărică a câştigat din salariile încasate peste 110.000 de lei, având un venit salarial de aproape 19.000 de lei.  La câştigul salarial primit se mai adaugă aproape 24.000 de lei, cheltuieli pentru cazare în interes de serviciu şi chiria pentru locuinţa din Târgu Jiu, care se ridică la 2.800 lei pe lună.

loading...

Procurorii DNA Craiova l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Laurenţiu Ciobotărică, în urmă cu aproximativ o lună, pentru abuz în serviciu, alături de alţi doi directori din instituţie. Au mai fost deferiţi justiţiei Daniel Antonie, director Divizia Minieră, pentru abuz în serviciu, şi Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă, pentru complicitate la abuz în serviciu. Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de preşedinte al Directoratului, şi Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului, au aprobat şi acordat în mod nelegal unei persoane o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, adică 128.100 lei.

Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top