luni, iulie 22, 2019
Politica

Orban vorbește de CONFRUNTĂRI de stradă între PSD și PNL

802views

Liderul PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe social-democrați că „riscă să provoace conflicte de stradă” în contextul în care duminică va avea loc la Focșani un miting al liberalilor, iar PSD, ALDE și UNPR au primit și ei aprobare pentru un miting și un marș, în același interval orar, informează HotNews.ro.

loading...

Ludovic Orban probabil se teme ca mitingului o să fie eclipsat și a declarat, vineri, că cei de la PNL au depus o solicitare de organizare a mitingului înaintea social-democraților.

„Noi am depus solicitarea pentru miting și pentru marș în data de 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată și nu exista depusă nicio cerere privitoare la vreo altă activitate politică. Primăria a aprobat, în același interval orar în care se desfășoară mitingul și marșul PNL, o acțiune similară, un miting și un marș, pentru PSD, ALDE și UNPR.

loading...

Atrag atenția, primarului din Municipiul Focșani și PSD, în general, că riscă să provoace bătălia de la Focșani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naștere la confruntări de stradă. Nu poți să organizezi o contra manifestație, ca pe vremea minerilor, în anii 90”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu poţi să organizezi o contramanifestaţie ca pe vremea minerilor, în anii ’90, în condiţiile în care în mod democratic şi respectând legea, PNL a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting şi a unui marş, în aceeaşi dată să acorzi o cerere care nici nu ştim când a fost depusă, probabil a fost depusă alaltăieri, după informaţiile pe care le avem, să generezi o contramanifestaţie. Poate nici nu îşi dau seama care este atitudinea generală a societăţii româneşti, faptul că 85% dintre români s-au săturat de guvernarea actuală şi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, că există o stare de nervozitate crescută şi că e riscul să provoace conflicte de stradă cu contramanifestaţia pe care au organizat-o”, a spus Orban.

El a arătat că PNL va organiza marşul planificat şi că liberalii vor respinge orice provocare şi a cerut PSD să renunţe la miting.

„PNL va organiza această adunare publică, de asemenea marşul pe care l-a propus. Membrii, simpatizanţii şi participanţii PNL, care sunt oameni educaţi şi civilizaţi, vor respinge orice provocare făcută de PSD. Solicitarea către PSD: renunţaţi la acest miting, renunţaţi la această contramanifestaţie provocatoare, renunţaţi la această acţiuni care riscă să degenereze în conflicte între oameni care nu trebuie să ajungă să se lupte între ei pentru că au opţiuni politice diferite”, a mai spus Orban.

loading...

Leave a Response