luni, iulie 22, 2019
Politica

Dănileț se REVOLTĂ pe propunerile pentru CCR. Andronic ”îi dă la cap„

175views

Judecatorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a reactionat dupa ce judecatorul Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanta si procurorul Gheorghe Stan, seful Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ) au fost propuși ca judecători CCR.

loading...

Cristi Danileț a declarat că propunerea unor magistrați în funcții publice de către partide este o problemă, întrucât propunerile sunt făcute pe baza unor discuții și negocieri prealabile, ceea ce înseamnă că se îndepărtează foarte mult de etica așteptată de la un magistrat. Această declarație a fost făcută în contextul în care judecătorul Cristian Deliorga și procurorul Gheorghe Stan au fost propuși de PSD pentru funcții de judecători CCR.

Judecatorul afirma ca, daca un magistrat ar avea in sala de judecata un pix cu insemnele unui partid, ar fi vazut intrand in sediul unui partid politic sau ar lua masa cu un politician, ar fi mari discutii. Jurnalistul Dan Andronic îi dă replica.

loading...

”Celebrul judecătorul Danileț se zbate în chinurile sale.  Cum ar veni și am făcut o gaură undeva și să vaită că îl doare.  Este cel puțin lipsit de bun simț ca tocmai el să se plângă faptul că Parlamentul vrea să numească judecători la CCR.

Adică vezi doamne, niște judecători au stat de vorbă cu politicieni că doar așa putem ajunge să fie numiți. Eu știu că mintea și istoria scurtă merg mînă în mînă, dar sunt curios dacă atunci când magistratul Danileț lucra la Ministerul Justiției ca și consilier al omului politic Monica Macovei stătea de vorbă cu ea?

Când vine vorba de augusta persoană aceste discuții nu puteau avea decât un caracter juridic, fără nicio conotație politică, că doar d-aia l-a trimis în arhiva SIPA”, a scris Dan Andronic.

loading...

Leave a Response