luni, iulie 22, 2019
Actualitate

Iohannis face TĂRĂBOI la TVR 1. Nu știe să se comporte

791views

După aproape 5 ani de mandar, Klaus Iohannis acordă și el un interviu dar sfâșește prin a se face de râs. În loc să dea semnale pozitive, acesta se ține de lupta care l-a orbit. Preşedintele a declarat, pentru TVR, că românii îşi doresc să facă parte din Uniunea Europeană, iar mesajul de la summit va fi unul de unitate, în ciuda faptului că există politicieni care au ca singur scop să îşi rezolve problemele din justiţie şi au un mesaj anti-european.

loading...

„Şi la noi există lideri populişti, persoane cunoscute, mai degreabă discurs antieuropean, un discurs împotriva străinilor, este păcat. România merită un discurs pro-european. Românii nu şi doresc să plece din Europa. Există acest populism care spune că Europa nu e soluţia bună, că UE trebuie desfiinţată, că UE creează problemele naţionale.

Şi noi trebuie să suportăm pe unii politicieni care poate cu scopul de a-şi curăţa dosarele au pus în dificultate întreaga justiţie. Avem acea discuţie nefericită despre statul de drept în România. Sunt politicieni care îşi doresc altceva, să nu răspundă pentru faptele lor, ce vină au românii? Românii vor o ţară europeană, prosperă”, a declarat Klaus Iohannis, la TVR.

loading...

Preşedintele a declarat, înainte de summitul informal UE de la Sibiu, că mesajul care va fi dat prin „Declaraţia de la Sibiu” este unul de unitate.

„Pas cu pas ne-am apropiat de ce vom avea mâine. (…) Trebuie să arătăm românilor, europenilor că dorim să rămânem împreună, vrem o Uniune puternică. Vom aproba Declaraţia de la Sibiu care vine să consfinţească, vrem o Uniune Puternică, prosperă, care apărără europenii. Mesajul va fi clar de optimism, de unitate, de solidaritate şi din această declaraţie şi celelalte discuţii se va cristaliza agenda pentru 2019-2024 care ulterior va fi aprobată la şedinţa din iunie. (…)

Brexit a generat mult probleme, dar a generat şi câteva lucruri pozitive, noi ceilalţi 27 suntem hotărâţi să rămânem împreună, nu se mai discută de plecarea niciunei ţări. A creat ai multă unitate şi solidaritate”, a mai spus preşedintele.

loading...

Leave a Response