Externe

300.000 de emailuri oficiale au fost publicate. Turcia blochează WikiLeaks

WikiLeaks a publicat marți sute de mii de documente identificate ca e-mailuri provenite de la Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare. Autoritatea turcă de supraveghere a internetului a blocat imediat accesul site-ului de pe teritoriul țării la site-ul. 

WikiLeaks a anunțat publicarea documentelor luni dimineață, iar ulterior a postat mesaje pe Twitter afirmând că este ținta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) și că „perioada de timp sugerează” implicarea statului turc.

Potrivit DPA, organizația lui Julian Assange a postat pe Twitter un link către o bază de date despre care afirmă că ar conține un total de 294.548 de e-mailuri și „multe mii” de atașamente de la 762 de adrese legate de domeniul AKP, akparti.org.tr. Comisia de telecomunicații din Turcia a informat miercuri că a fost luată o ‘măsură administrativă’ împotriva WikiLeaks, termen ce desemnează în mod uzual blocarea accesului la site-uri.

E-mailurile asociate cu acel domeniu sunt utilizate în principal pentru „gestionarea afacerilor externe” și nu pentru chestiuni interne sensibile, a declarat organizația pe site-ul său.

Cel mai recent mesaj a fost trimis pe 6 iulie și cel mai vechi datează din 2010. Materialul a fost obținut cu o săptămână înainte de tentativa de lovitură de stat vineri, a declarat WikiLeaks.

Site-ul afirmă că a verificat materialul și sursa, precizând că aceasta nu a avut nicio legătură cu „elementele din spatele tentativei de lovitură de stat sau cu un partid politic rival sau un stat”.

Ne puteti sustine cauza doar distribuind articolele noastre pe retelele sociale. Va multumim!
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Distribuiti

Daca ti-a placut acest articol, da-i share , pentru ca si prietenii tai sa citeasca

Shares