News

7 august, ziua în care s-a văzut TEAMA pe fața ministrului Justiției, Tudorel Toader

Zi tristă pentru cei care cred că în afară de câteva instituții de forță mai are cineva putere în această țară. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţinea luni, într-o postare pe Facebook, că loialitatea constituţională exclude orice acţiune sau inacţiune de natură să afecteze activitatea unei comisii parlamentare, afirmaţie făcută în contextul discuţiilor generate de neprezentarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Cu toate acestea cum a apărut știrea în presă, ministrul a venit cu clarificări și spune că nu are un destinatar anume. Cu alte cuvinte să nu creadă doamna Codruța Kovesi că ministrul a făcut referire la ea. Cât curaj, domnule ministru. Se pare că lucrurile nu se pot spune cu subiect și predicat. Să îi fie teamă ministrului? Credem că un răspuns pozitiv s-ar putea da dacă ne reamintim episodul cu evaluarea doamnei Kovesi care s-a terminat cu un mare fâs.

loading...

De cealaltă parte, președintele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009, Oana Florea, nu crede că apelul ministrului justiţiei va schimba atitudinea Laurei Codruţa Kovesi. După spusele Oanei Florea, dacă lucrurile vor sta aşa, Toader va fi obligat să ia măsuri clare.

”Persoanele trebuie să se prezinte la Comisia de Anchetă, mai ales acum că a apărut decizia Curții Constituționale și ministrul Justiției trebuie să intervină în acest caz, ca să întărească acest lucru. Dacă doamna Kovesi nu va răspunde ultimului apel, cred că ministrul Justiției este obligat să ia măsuri ”, a declarat Oana Florea.

loading...
To Top