News

A EXPLODAT bomba: Guvernul se pare ca s-a razgandit. Reangajari in posturi bugetare

Guvernul ar putea adopta in toamna un act normativ astfel incat pensionarii din sistemul stat sa se poata reangaja in aceeasi institutie, dar nu intr-o functie de conducere, au afirmat pentru News.ro surse politice.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat cu o zi in urma ca Executivul va elabora un proiect de lege prin care sa se interzica reangajarea acestora in sistem dupa ce si-au depus dosarele de pensionare. Sursele politice au precizat ca aceasta masura ar urma sa fie promovata in toamna printr-un act normativ separat, nu ca modificare la Legea pensiilor. Interdictia vizeaza toti bugetarii, nu doar angajatii din sistemul militar.

„Avem in vedere angajatii cu functii de conducere”, au afirmat sursele citatate. „Un director de teatru se poate intoarce in institutia din care s-a pensionat, dar nu pe aceeasi functie, ci ca actor si poate incasa si pensia de director si salariul de actor”, au relatat sursele politice. Astfel, masura pe care Calin Popescu Tariceanu a anuntat-o luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ar urma sa se aplice partial. El a afirmat, luni, ca Guvernul va elabora un proiect de lege prin care sa se interzica reangajarea pensionarilor din sistemul de stat in posturi bugetare.

loading...

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru si cu ministrul Muncii si cu ceilalti ministri este urmatorul lucru, ca odata facuta cererea de pensionare si pensionarea efectiv facuta sa nu mai poata exista si posibilitatea reangajarii pe acelasi loc, pe aceeasi functie sau in acelasi minister sau in alte ministere.

Oamenii trebuie sa se hotarasca, ori vor sa fie pensionari, ori daca sunt apti de munca, raman la munca. Se va modifica legea, in asa fel incat sa nu poata sa functioneze in acest sistem dual, pentru ca nu e corect. Nu poti sa fi si salariat, sa ai si venituri salariale si pensie. Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului. Poate sa faca si pe ordonanta, o sa hotaram in perioada urmatoare”, a declarat seful Senatului.

loading...
To Top