Emotionant

A fost atât de traumatizat încât refuza să-și scoată capul din colțul pereților

PAWS Animal Rescue din Irlanda a dat publicității câteva filmulețe șocante cu un câine pe nume Cara care este atât de traumatizat încât refuză să-și scoată capul din colțul zidurilor. „Este incredibil cum a ajuns în această situație. Pur și simplu refuza să-și scoată capul de frică. Probabil a fost bătută foarte rău și înfometată”, au spus reprezentanții PAWS Animal Rescue. 30CEB18800000578-3427897-image-a-41_1454411511485Cățeaua a fost imediat dusă la medic și integrată printre ceilalți câini. O perioadă de câteva luni a stat restrasă, dar, minunea s-a produs și patrupedul și-a revenit. Trebuie retinut ca, si atunci cand un caine a fost indepartat din mediul in care i se facea rau, este posibil sa ramana cu sechele. Un caine mai in varsta isi poate reveni uneori mai usor decat unul tanar, pentru ca este mai puternic. De multe ori, cainele tanar se va izola de oameni si are nevoie de interventii mai serioase, pentru a putea avea incredere din nou.

loading...

Primul pas pentru reabilitarea unui caine care a fost traumatizat este sa avem grija ca in mediul in care traieste sa existe o atitudine pozitiva, fara sa se astepte foarte multe lucruri de la catel.

Situatia nu se va imbunatati peste noapte, iar cainele nu va fi intotdeauna complet recuperat. De obicei, e nevoie de cel putin un an pentru ca un caine traumatizat sa devina un animal de casa potrivit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top