News

Acuzații: Tudose este tot un premier marionetă, ca şi premierul anterior

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că îl consideră pe prim-ministrul Mihai Tudose ”un premier marionetă”, la fel ca predecesorul său, Sorin Grindeanu, adăugând că Guvernul nu are autoritate şi nici capacitatea de a putea guverna România.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică actuala guvernare. „Păi, cu cine s-a întâlnit astăzi, aşa-zisul premier? S-a dus să ceară voie. A avut vreun cuvânt de spus la modificările introduse în programul de guvernare? Este tot un premier marionetă, ca şi premierul anterior. Guvernul nu are autoritate, nu are capacitatea de a putea să guverneze România, pentru că este condus în continuare de oameni care nu deţin funcţii în acest Guvern, de oameni care vor să controleze tot ce mişcă în cadrul Guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

loading...

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat, luni, Guvernului să vină în faţa Parlamentului ca să rectifice programul de guvernare pentru a scoate ”aberaţiile fiscal-bugetare” precum impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate, atrăgând atenţia că, în caz contrar, mediul de afaceri s-ar putea trezi cu o ordonanţă de urgenţă similară OUG 13 care ar produce efecte devastatoare în economie.

„În ce ţară din lumea asta un partid de guvernământ introduce în programul de guvernare măsuri fiscal-bugetare fără să facă anterior studiu de impact, fără să facă analize, fără să consulte mediul de afaceri şi pe toţi aceia pe care îi afectează aceste taxe şi impozite care sunt introduse pe şestache, noaptea? Trebuie scoase din programul de guvernare, Guvernul trebuie să vină în faţa Parlamentului să rectifice programul de guvernare şi să scoată toate aberaţiile fiscale. Altfel, dacă rămân aceste măsuri în programul de guvernare, ele generează obligaţii pentru Guvern şi vor rămâne ca o sabie a lui Damocles asupra mediului de afaceri putând oricând fi trecute prin ordonanţă de urgenţă în stilul OUG 13 pe furiş, pe ascuns şi producând efecte devastatoare asupra mediului de afaceri”, a declarat Ludovic Orban.Liderul PNL a enumerat care sunt, în opinia sa, măsurile împotriva mediului de afaceri din programul de guvernare al PSD şi a cerut eliminarea lor: impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie, suprataxarea produselor care sunt nocive cu sănătatea, interdicţiile pentru cei care au avut două insolvenţe să mai facă afaceri, plata contribuţiei de asigurări sociale pentru cei care lucrează part-time la nivelul salariului minim pe economie, suprataxarea introdusă în domeniul energiei şi în domeniul comunicaţiile şi contul separat de TVA.

„Din păcate, actualul Guvern arată că nu este interesat decât de cum să mai ia şapte piei de pe contribuabil fără să se gândească la dezvoltarea companiilor, fără să se gândească la nevoile pe care le au oamenii de afaceri, antreprenorii, investitorii pentru a putea să genereze prosperitate”, a mai adăugat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a mai spus că el crede că Guvernul va face o rectificare negativă pe care o va masca „prin şmecherii” de genul supradimensionării veniturilor într-o rectificare pozitivă.

loading...
To Top