ALDE: România minus 100 este adevărata platformă a lui Dacian Cioloş
News

ALDE: România minus 100 este adevărata platformă a lui Dacian Cioloş

ALDE este singurul partid politic care a respins încă de la început soluția unei guvernări tehnocrate, chiar și cu un mandat limitat, așa cum a fost prezentată de către președintele Klaus Iohannis.

Liderii ALDE sunt de părere și că „România minus 100 este adevărata platformă a lui Dacian Cioloș, care a folosit funcția de prim-ministru tehnocrat și independent ca pe un avanpost politic, în beneficiul său personal și al PNL”.

„La un an de guvernare tehnocrată, România și-a încetinit creșterea economică, investițiile sunt la jumătate din ținta propusă și mult în urma celor realizate de guvernul din care ALDE a făcut parte. După 12 luni de guvernare așa-zis ‘tehnocrată’, rămâne evidentă implicarea lui Dacian Cioloș în campania PNL și un bilanț negru pentru România: zero fonduri europene absorbite, zero kilometri de autostradă, zero reforme în educație, zero sprijin pentru agricultori, zero spitale renovate”, susțin Tăriceanu și Constantin într-un comunicat.

Cei doi copreședinți ai ALDE mai susțin că România are „un guvern laș, care nu a avut curajul de a-și asuma nicio reformă semnificativă în aceste 12 luni”.

loading...

„Bazându-se pe un program de guvernare scris pe genunchi, a amânat măsurile de relaxare fiscală, a amânat reducerea TVA la 19% din 2017, la fel cum a amânat și majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2017. Acest guvern a luat zero măsuri pentru stimularea creșterii economice, atât în consum, cât și în investiții, și a preferat să se laude cu realizările fostelor guvernări”, adaugă liderii ALDE.

Tăriceanu și Constantin consideră, totodată, că România este astăzi guvernată de oameni care pun mai presus interesul companiilor străine decât pe cel al companiilor românești.

„În ultimul an, nicio companie românească nu a primit ajutor de stat, în timp ce șase companii străine au beneficiat de sprijin din partea statului. Alte companii de stat au fost propuse spre vânzare, deși au înregistrat profit”, mai susțin cei doi.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });