News

ALERTĂ – Kovesi a răspuns printr-o scrisoare la întrebările comisiei de anchetă

Deşi a fost chemată la Comisia de anchetă, Laura Codruţa Kovesi a trimis din nou o scrisoare cu răspunsurile la întrebările membrilor comisiei. În mod evident, nu are de gând să meargă la audieri, potrivit Antena 3.

Șefa DNA nu a precizat concret dacă s-a aflat în sufrageria lui Gabriel Oprea în noaptea scrutinului.

„Nu am avut şi nu am cunoştinţă despre posibila existenţă a unor mecanisme paralele de influenţare şi/sau de viciere a rezultatului votului.

Vă fac cunoscut că nici în exercitarea atribuţiilor mele de serviciu şi nici în timpul meu liber nu am luat cunoştinţă de situaţii ori împrejurări potrivit cărora în alegerile prezidenţiale din decembrie 2009 s-ar implica unele autorităţi publice şi/sau persoane altele decât cele prevăzute de lege, respectiv în derularea procesului electoral cu consecinţa vicierii rezultatului acestor alegeri.

Aşa cum am comunicat şi anterior Comisiei speciale, nu am răspuns invitaţiei dumneavoastră de a lua parte la lucrările acesteia, deoarece nu am avut şi nu am cunoştinţă despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii Comisiei”, scrie șefa DNA.

loading...

Răspunsul Laurei Codruța Kovesi se întinde pe șapte pagini.

Intrată prin telefon în emisiunea Esențial, Oana Florea, președintele Comisiei parlamentare de anchetă, a declarat că membrii comisiei urmează să analizeze răspunsul și dacă nu vor fi mulțumiți vor tranșa situația prin vot.

„Eu în calitate de președinte nu pot decât, la umătoarea ședință, mai exact luni, pe 28, să pun la mapa colegilor acest răspuns, fiecare își va spune punctul de vedere dacă acest răspuns în satisface sau nu și prin vot vom tranșa situația. Sincer, eu consider că această Comisie a făcut tot ce din punct de vedere legal a putut să facă trimițând convocări, trimițând întrebări”, a declarat Florea.

Reacția lui Dan Andronic:

”KOVESI, martor mincinos! LCK a dat un răspuns pe 7 pagini la simpla întrebare dacă a fost acasă la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor din 2009.  Fără să răspundă în nici un fel la întrebare… Este un exemplu clasic de comportament infracțional. Știa că urma să fie trimis dosarul de la Parchetul General la Parlament, așa că a preferat să preîntîmpina publicarea declarațiilor martorilor care spuneau adevărul.

Cred că din punctul acesta de vedere, pe baza unor indicii temeinice, șefa DNA poate fi suspectată de mărturie mincinoasă! Plus grup infracțional organizat, că doar n-a scris singură cele 7 pagini. Sigur au mai fost doi corectori că n-are nici un dezacord. PS. Aștept reacția indignată a UM-urilor și a Ziariștilor-Grefieri! Trăiască România Socialistă! Să se bucure și Taica Lazăr și foștii colegi de ziua de mâine”, scrie Andronic pe Facebook.

loading...
To Top