News

ALERTĂ – Kovesi a refuzat a treia oară să meargă la audieri în Parlament

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a transmis o scrisoare comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, prin care anunţă că nu se va prezenta la şedinţa de luni, aceasta fiind a treia oară când Kovesi refuză să participe.

Potrivit preşedintelui comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, Oana Florea, procurorul-şef DNA a anunţat că nu va participa la şedinţa de luni, acesta fiind al treilea refuz din partea Laurei Codruţa Kovesi. Oana Florea a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că procurorul-şef DNA a transmis o scrisoare identică în proporţie de 90% cu cea anterioară.

„Spune că nu are cunoştinţe şi nu deţine mijloace de probă cu privire la împrejurarea şi cauzele anchetate de comisie şi ca urmare nu se prezintă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă a prezidenţialelor din 2009.

În ultima scrisoare prin care declina invitaţia, şefa DNA spunea scurt că „Având în vedere că nu am cunoștință despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14:00, la ședința comisiei de anchetă”.

Liviu Pleşoianu a afirmat că va propune sesizarea organelor de urmărire penală, în numele comisiei, pentru obstrucţionarea activităţii comisiei prin neprezentare în mod repetat.

loading...

„De două ori a fost invitată până acum Laura Codruţa Kovesi. Este ultima şansă pe care doamna Kovesi o are pentru a salva onoarea instituţiei pe care o conduce”, spunea Pleşoianu acum cateva zile.

„(…) În mod normal trebuie să se prezinte în faţa comisie, dar poate răspunde printr-un da sau nu la întrebarea dacă a fost la domnul Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009”, a mai spus Pleşoianu, întrebat dacă se aşteaptă ca şefa DNA să răspundă în scris comisiei.

Întrebat dacă Kovesi ar putea susţine că nu vrea să comenteze un eveniment privat la care a participat, Pleşoianu a afirmat că „nu există aşa ceva”.

„Nu poţi ca procuror general, cum era la vremea aceea, ca director SRI, ca director adjunct SRI, să spui că ai fost la un eveniment privat în seara alegerilor. Nu există aşa ceva. Este doar o continuare a modului sfidător în care se comportă faţă de Parlamentul României (…)”, a spus Liviu Pleşoianu.

loading...
To Top