News

Update / ALERTA / Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reținut la Londra. Detaliile…

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat recent la șapte ani de închisoare, a fost reținut la Londra, după ce fusese dat în urmărire internațională.

Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost reținut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. În prezent, se derulează procedura legala in astfel de situații. Poliția Română a informat Curtea de Apel București si Ministerul Justiției, instituții abilitate să se ocupe de extrădarea celui in cauza.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că autorităţile din România au obţinut informaţii referitoare la locul în care se afla Gabriel Popoviciu, fiind informaţi poliţiştii din Londra. La rândul lor, aceştia ar fi reuşit să ia legătura cu avocatul omului de afaceri, iar ulterior Popoviciu a mers la secţia de poliţie, alături de apărătorul său.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul „Băneasa”. Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare.

loading...

El a fost condamnat pe 2 august, însă poliţiştii nu l-au găsit, fiind dat în urmărire internaţională. Gabriel Popoviciu ar fi părăsit România în luna iunie, cea mai recentă adresă din evidenţele naţionale fiind la Monaco.

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu și-a luat un avocat influent. Fost judecător și director al FBI, Louis J. Freeh a sărit recent în apărarea lui Popoviciu.

Fără a detalia cu claritate în ce calitate investighează cazul Puiu Popoviciu, Louis J. Freeh a dat un comunicat de presă în care afirmă că Popoviciu este nevinovat. Freeh afirmă că a fost desemnat să conducă o analiză independentă a condamnării lui Popoviciu în fața Curții de Apel, fără a menționa cine la desemnat pentru acest lucru, în ce calitate, dacă se află sau nu sub un contract semnat cu omul de afaceri.

Intenția sa de a apăra omul de afaceri român este evidentă. Freeh afirmă că este dezamăgit de decizia ICCJ. Condamnarea nu este susținută de fapte sau lege, pretinde Freeh. Au existat numeroase deficiențe de fapt și juridice, una dintre acestea fiind aceea că martorul principal al procurorilor ar fi recunoscut in instanță că nu a luat mită de la Popoviciu. Terenul pentru care judecătorii au decis că Popoviciu trebuie să fie închis n-a fost niciodată bun public, mai susține Freeh.

loading...
To Top