News

ALERTĂ – Plenul CSM a dat aviz negativ pentru Legile Justiției

Plenul Consiliului Suprem al Magistraturii a dat aviz negativ pentru proiectul privind modificarea legilor Justiției. Membrii CSM au votat cu 10 voturi împotriva și 8 pentru. Ministrul Justiției nu a fost prezent la această întâlnire.

Știrea inițială: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să dea un aviz consultativ, joi, pe proiectul privind modificarea legilor Justiţiei, documentul aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei.

loading...

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va discuta „Nota Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios numărul 18335/2017 cu privire la proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii numărul 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii numărul 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii numărul 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii”, potrivit ordinii de zi.

În 31 august, Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că a primit Proiectul de lege pentru modificare şi completare a legilor justiţiei, transmise de ministrul Tudorel Toader.

În acest context, CSM a stabilit că până în 13 septembrie aşteaptă propuneri şi observaţiile, făcute pe marginea acestui proiect, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a celorlalte instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea, a Institutului Naţional al Magistraturii, a Şcolii Naţionale de Grefieri, a Inspecţiei Judiciare precum şi a asociaţiilor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor.

loading...
To Top