News

ALERTĂ – Procurorii DNA au descins la sediul Guvernului. 14 procurori…

Procurorii DNA au descins astăzi la sediul Guvernului, unde au stat de vorbă cu mai mulți angajați, potrivit unor surse citate de România TV. 

Anchetatorii au legitimat angajații și chiar ar fi filmat acțiunea.

Vizat de această anchetă ar fi un caz referitor la organizarea unui concurs. Procurorii DNA au stat de vorbă cu angajații care au fost implicați în acest caz și care au putut da toate informațiile care să îi ajute pe procurori în această anchetă.

Au fost verificări de amploare care au durat mai multe ore. La un moment dat în sediul Guvernului au rămas 14 procurori care au continuat verificările și care se vor concretiza în perioada următoare într-un raport al DNA, precizează România Tv.

loading...

Se pare, conform surselor judiciare citate de Stiri pe surse, că vizat de percheziții a fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc. Menționăm că acesta fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut amenințări cu plângeri penale la DNA.

O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose.

„Descinderea s-a făcut pe baza unui mandat de percheziţie. Dacă cineva a fost supus unor alte rigori decât cele legale, se poate sesiza Inspecţia Judiciară. Aşteptăm de la această instituţie concluzii motivate”, a spus avocatul Cristian Ene.

Jurnalistul Victor Ciutacu a atacat dur DNA-ul după aceste descinderi. „Nu e prima dată când se întâmplă asta. Și cu Ordonanța 13 au intervenit imediat. Nu înțeleg de ce a fost nevoie să meargă la Guvern. Îi puteau chema la DNA așa cum au mai făcut”, a spus Ciutacu.

La aflarea informației în direct la Antena 3, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat: ”14 procurori, o armată întreagă. Nu știu nimic. E prima oară când aud, mai ales că eu am stat  la Guvern până seara foarte târziu pentru că am avut discuții cu premierul, doamna Carmen Dan și dl Țuțuianu pe OUG aceasta despre care vorbim acum și nu am auzit discuțiile”.

loading...
To Top