News

ALERTĂ – UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvenului. Dragnea, probleme serioase

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România se reuneşte la ora 11.30 în şedinţă pentru reevaluarea protocolului cu PSD, după ce mai multe proiecte ce vizau comunitatea maghiară au fost retrase de pe ordinea de zi, iar comisiile de la Camera Deputaţilor au fost anulate. În acest moment pentru Liviu Dragnea apar iar problemele deoarece maghiarii nu vor vota moțiunea de cenzură.

”La finalul sesiunii parlamentare se va face o reevaluare a protocolului dintre PSD şi UDMR”, a anunţat marţi dimineaţa Cseke Atiila, liderul de Grup a senatorilor UDMR.

loading...

Decizia vine după ce mai multe proiecte privind comunitatea maghiară şi stabilirea zilei de 15 martie ca „Zi a comunităţii maghiare” au fost retrase de PSD de pe ordinea de zi a plenului Senatului.

Totodată, şedinţele comisiilor de Administraţie, a Drepturilor Omului şi Juridică au fost anulate la Camera Deputaţilor. Aici ar fi trebuit să intre în dezbatere proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie.

Potrivit unor surse guvernamentale, şedinţa de Guvern, programată pentru marţi la ora 12.00, ar putea fi amânată din cauza situaţiei politice din Parlament şi a şedinţei UDMR.

loading...
To Top