News

Alina Gorghiu a găsit o soluție la problemele românilor din Marea Britanie: O linie verde

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu îi cere premierului Dacian Cioloş să deschidă foarte rapid, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), o linie verde telefonică pentru românii din Marea Britanie.

”În aceste zile şi săptămâni, consider necesar ca aceşti concetăţeni ai noştri să aibă un număr de telefon unde să poată suna şi cere lămuriri în legătură cu drepturile lor, dar să şi poată sesiza eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă. E o perioadă de incertitudine pentru românii din Marea Britanie, o perioadă în care ei au mare nevoie să simtă că statul român le este aproape. Unii dintre ei resimt deja efectele referendumului de săptămâna trecută, în felul în care sunt tratați de unii angajatori, colegi sau vecini. Am cerut, astăzi, Guvernului să deschidă o linie telefonică verde, unde cetățenii noștri să poată cere informații și totodată să poată sesiza eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă” a precizat Alina Gorghiu.gorgiu 2

loading...

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că nu va exista un impact imediat asupra drepturilor pe care le au românii care muncesc în Marea Britanie şi că nu va exista un impact semnificativ pe termen scurt asupra economiei. Cu toate acestea, copreședintele PNL a mai susținut  că românii din Marea Britanie au ”incertitudini şi întrebări personale în noua situaţie, iar acum este momentul ca statul român să arate că este alături de ei”.

Şeful Executivului a subliniat faptul că procesul de ieşire al Marii Britanii din UE este unul de durată, iar în tot acest timp Regatul Unit rămâne stat membru cu drepturi şi obligaţii depline.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top