Alina Gorghiu, anunț fără precedent
News

Alina Gorghiu, anunț fără precedent

Alina Gorghiu crede că „este nevoie în mod clar de reluarea votului în Senat luni, pentru că altfel, această majoritate riscă să compromită total credibilitatea Senatului”. În caz contrar, Gorghiu spune că liberalii iau în calcul o eventuală grevă parlamentară.

„Mai pot fi gesturi pe care să le luăm în considerare luni, de exemplu, la Biroul Politic Naţional, de genul grevă parlamentară pe o durată determinată sau alte gesturi politice, dar ştiţi care este problema, nu noi decontăm, nu PNL-ul, pentru că PNL-ul de data asta şi-a făcut cu vârf şi îndesat datoria faţă de cetăţeanul român. Cred însă că obligaţia de a rezolva această problemă este în grădina PSD. Nu există nici o normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre sau o lege să fie abrogată, doar deciziile Curţii Constituţionale şi hotărârile instanţelor sunt definitive şi obligatorii şi chiar vă rog să credeţi că şi în acest caz mai există anumite proceduri speciale de revizuire”, spune Gorghiu la RFI.

loading...

Declarațiile vin după ce ieri vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat că indiferent cine cere reluarea votului în cazul Oprea, acest lucru nu se poate întâmpla, sugerând că singura soluţie pe care o mai are Gabriel Oprea este demisia din Parlament.

”În actualele prevederi ale Constituţiei, legii răspunderii ministeriale şi regulamentului Senatului, cele trei acte normative care sunt aplicabile în speţă, nu avem niciun motiv şi nu există nicio prevedere care să determine reluarea unui vot definitiv, al cărui rezultat a fost consfinţit printr-o hotărâre, negativă, e adevărat, cum a cerut Curtea Constituţională, în speţa Şova, care este şi publicată în Monitorul Oficial. Subiectul este, din punctul meu de vedere, închis”, a declarat pentru Mediafax vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, membru al Comisiei juridice.

El a mai spus că votul ar putea fi reluat doar în condiţiile în care CCR ar da o decizie care ar spune că a fost un incident procedural şi s-a aplicat greşit un act normativ.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });