News

Alina Mungiu-Pippidi îi dă peste mână lui Klemm cu privire la Legile Justiției

Alina Mungiu-Pippidi reacționează după ce Hans Klemm le-a amintit recent jurnaliştilor că ultimul comunicat al Ambasadei nu era dat în numele său: SUA sunt îngrijorate că propunerile ministrului Tudorel Toader pentru reforma justiției ar putea întoarce România din drumul pe care l-a parcurs până acum în lupta anticorupție.

Poziția lui Klemm a fost taxată de tot mai multe persoane publice implicate în lumea justiției din România.

loading...

„Nu e adecvat, cît nu lămurești asemenea aspecte, să te amesteci așa de tare într-o țară în care înțelegi așa de puțin încît nu îți pui întrebarea cum de la votul decisiv în CSM, procurorii, cei constituțional subordonați guvernului votează contra propunerii guvernului, iar judecătorii, care sunt cei mai independenți, votează mai aproape de guvern? Dacă nu reușești nici să îți pui asemenea întrebare, darămite să bănuiești de unde pot veni răspunsurile, și cît de complexe sunt, cel mai înțelept e să nu te bagi, că riști să faci mai mult rău decît bine”, a precizat Alina Mungiu-Pippidi.

Întrebat recent de Digi 24 (n.r. – evident) cum crede că evoluează lucrurile în legătură cu legile din justiție, ambasadorul a spus că „Statele Unite au îngrijorări” legate de propunerile făcute de ministrul de justiție.

„Am discutat acest subiect cu ministrul și cu alți membri ai Guvernului și am spus acest lucru și printr-o declarație publică. Aș crea să punctez aici că această declarație publică, acest comunicat pe care l-am dat în 29 august nu a fost dat în numele meu personal, ci în numele Statelor Unite, al Guvernului Statelor Unite, nu al Ambasadei sau al meu ca ambasador”, a spus reprezentantul diplomatic al Statelor Unite.

loading...
To Top