Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a explicat de ce nu a fost o jignire donația pentru Cumințenia Pământului
News

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a explicat de ce nu a fost o jignire donația pentru Cumințenia Pământului

După ce Ambasada Rusiei a anunţat o contribuţie ”modestă” de 100 de euro pentru Cuminţenia Pământului câțiva tineri s-au simțit jigniți și s-au dus să le dea banii înapoi oficialilor ruși. Ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, susţine că după acest incident se vede ”nevoit” să facă faţă unui ”val de isterie cu elemente ce pot fi descrise drept xenofobe”, deşi campania Papaya Advertising a fost cea cu ”sentimente neprietenoase, provocări”. Acesta a explicat că gestul nu a fost deloc o jignire și explică totul cum s-a întâmplat.

”Povestea este simplă, ca un ou, ca pâinea. Când am ajuns aici era perioada concediilor. De câte ori treceam prin Piaţa Victoriei spre vizitele pe care le făceam colegilor din corpul diplomatic, vedeam această fotografie uriaşă pe faţada clădirii guvernului. Eu nu înţeleg bine româneşte şi mi-am întrebat colegii despre ce este vorba. Şi mi-au spus că este o campanie naţională pentru strângerea de fonduri ca să se cumpere această statuie a lui Brâncuşi, ca un semn de recuperare a moştenirii naţionale.

loading...

Le-am spus, foarte bine, de ce nu, să arătăm că susţinem această campanie. Dar, mi-au spus că din păcate pe reţelele de socializare, campania este însoţită de un fel de videoclip care pleacă de la presupunerea că nimic bun nu poate să apară dinspre Rusia. Şi în acest context în mod particular au învinuit Rusia Dumnezeu ştie pentru ce. Aşa că am simţit că trebuie să avem şi noi o opinie în această privinţă, tot pe reţelele de socializare”, a detaliat ambasadorul într-un interviu acordat Digi24.

El a precizat că nu poate spune că a fost iniţiativa sa personală, ci a fost un grup din ambasadă, pe ale cărui sfaturi şi donaţii s-a bazat – ”modeste, dar simbolice”.

”Iar, ca rezultat, din păcate, până acum, chiar dacă nu am primit vreo dovadă că ar fi ceva neprietenos în filmul nostru, suntem nevoiţi să facem faţă unui fel de val de isterie, cu elemente care pot fi descrise drept xenofobe. Ni s-a spus că nu avem dreptul la o opinie. Pretextul lor era că acel film mai lung, neprietenos, era o iniţiativă privată, iar iniţiativa noastră ar fi una oficială”, a motivat Kuzmin.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });