News

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin: Relaţiile noastre merită o situaţie mai bună

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a confirmat că relaţiile româno-ruse au cunoscut o perioadă de îngheţare, dar susține că se lucrează la îmbunătăţirea acestora. El a menţionat în acest sens faptul că, la sfârşitul lunii iunie, un grup mare de oameni de afaceri români a vizitat Camere ale Comerţului din Moscova şi Iaroslavl şi, din câte ştie, „s-au întors cu impresii foarte pozitive”, potrivit news.ro.

„Marcând exact un an de la şederea mea în România, pot spune că relaţiile noastre merită o situaţie mai bună, dar lucrăm la îmbunătăţirea şi activarea lor, dacă vreţi, după o perioadă lungă de îngheţare efectivă, mai mult sau mai puţin, sau încetinire. Într-adevăr, există unele realizări care pot fi menţionate. Sunt destul de modeste. Sunt bucuros că relaţia cercurilor de afaceri (din România şi Rusia – n.red.) a devenit mai activă, mai amplă şi mai diversificată.

loading...

Noi credem că, în ciuda complicaţiilor politice, inclusiv sacţiunile Uniunii Europene şi contramăsurile economice ale Rusiei, din 2014, există suficient spaţiu pentru interacţiuni economice pragmatice şi benefice pentru ambele părţi, cooperare, proiecte comune şi aşa mai departe. Relativ recent, au existat delegaţii economice, sau grupuri de oameni de afaceri, dacă vreţi, care au vizitat Rusia.

Una dintre călătoriile majore a avut loc la sfârşitul lunii iunie. Un grup mare de oameni de afaceri români a vizitat Camere ale Comerţului din Moscova şi Iaroslavl. Din câte ştiu, s-au întors cu impresii foarte pozitive şi sper că se vor traduce, treptat, în cooperare şi proiecte practice, acorduri comerciale, contracte. Este un lucru încurajator, desigur”, a afirmat Valeri Kuzmin.

El şi-a exprimat speranţa că se pot face mai multe pentru relaţia bilaterală. „Va depinde, desigur, de voinţa politică mutuală şi nu numai. Aşa cum ştiţi, relaţiile internaţionale se bazează pe reciprocitate”, a adăugat diplomatul.

loading...
To Top