Ambasadorul SUA, Hans Klemm: Alte guverne apelează la România să facă instituții ca DNA
News

Ambasadorul SUA, Hans Klemm: Alte guverne apelează la România să facă instituții ca DNA

Alte guverne apelează la România pentru sfaturi, consiliere şi asistenţă tehnică în eforturile de înfiinţare a unor instituţii similare Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este declarația lui Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România.

Hans Klemm a susținut că încurajează legislatorii români să caute modalităţi de a consolida şi mai mult legislaţia anticorupţie a României. Mai mult, Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, îi îndeamnă pe parlamentari să consolideze legislaţia anticorupţie în loc să o submineze.

„S-au înregistrat progrese semnificative în lupta României împotriva corupţiei. Acest lucru este de necontestat. Datorită acestora, România a devenit un model pentru alte ţări din regiune în privinţa luptei împotriva corupţiei. Alte guverne apelează la România pentru sfaturi, consiliere şi asistenţă tehnică în eforturile de înfiinţare a unor instituţii similare Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în eforturile de creare a unor instituţii judiciare independente, asemenea României, pentru a putea aduce mai uşor în faţa justiţiei persoanele acuzate de infracţiuni de corupţie. Este acest proces ireversibil? Nu, din păcate nu este şi am văzut la graniţa României recent, în ultimii ani, ţări în care s-a înregistrat o involuţie în respectarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei”, a spus diplomatul într-un interviu oferit postului public de televiziune.klemm

El a avut un mesaj către parlamentari, fără a-i menţiona însă direct. ”Această luptă nu se va încheia niciodată. Corupţia este o problemă cu care se confruntă toate ţările. Ştiu acest lucru pentru că el este valabil şi în Statele Unite. Numeroşi guvernatori, foşti membri ai Congresului SUA, membri ai legislaturilor diferitelor state americane sunt acum la închisoare pentru corupţie. Aşadar este o luptă care va dura un deceniu, o generaţie şi încurajez legislatorii români să caute modalităţi de a consolida şi mai mult legislaţia anticorupţie a României în loc să submineze legislaţia deja existentă”, a subliniat Klemm.

loading...

El şi-a exprimat încrederea că instituţiile judiciare şi guvernamentale ale României sunt suficient de puternice pentru a preveni un eventual nou incident tip ”Marţea Neagră”. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a vorbit în discursul susţinut cu ocazia Zilei SUA despre căutarea unor ”modalităţi de colaborare pentru protejarea pădurilor, platourilor, păşunilor, munţilor, râurilor şi pârâurilor, florei şi faunei noastre sălbatice”.

”În concordanţă cu tema recepţiei din această seară – parcurile noastre naţionale – putem căuta modalităţi de colaborare pentru protejarea pădurilor, platourilor, păşunilor, munţilor, râurilor şi pârâurilor, florei şi faunei noastre sălbatice a căror existenţă depinde, generaţii de acum înainte, de sănătatea mediului înconjurător”, a declarat Hans Klemm.hans klemm

Diplomatul american a mai spus că în ultimul an cele două ţări au investit împreună în securitatea regiunii transatlantice prin finaliarea scutului de la Deveselu şi a amintit de antrenamentele comune ale forţelor armate „menite să descurajeze ameninţările la adresa României şi a regiunii Mării Negre”, dar şi de faptul că militarii români şi americani au luptat împreună.

„Reprezentanţii instituţiilor noastre de aplicare a legii au avut o strânsă colaborare pentru a combate terorismul, proliferarea armamentului de distrugere în masă, pentru a pune capăt infracţionalităţii organizate, pentru a opri traficul de persoane şi de droguri şi a sprijini lupta României împotriva corupţiei”, a menţionat Klemm.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });