News

AMENINȚATĂ CU MOARTEA după o serie de articole despre Servicii

Politologul Alina Mungiu Pippidi reclamă public faptul că este amenințată, după ce a scris o serie de articole care vizează Serviciile Secrete ale României, potrivit B1.

”Făcînd totul la vedere, că eu chiar cred în transparență, am ajuns, de la politețea de pe timpul lui Maior la telefoane de amenințare, ultimul, acum o săptămînă, la cinci minute după o ședință pe Skype despre un proces în curs. „Ce faceți, doamnă, de ce nu vă vedeți de treabă acolo în Germania etc”. Notez numărul, iar ieri a trebuit să îmi resetez toate parolele după atacuri”, scrie Preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), într-un articol pentru România Curată.

Pippidi îi anunță pe cei care se ocupă de spionarea sa că are “canale și la NATO, și la presa străină” dar, din responsabilitate, nu dorește să fie citată de presa internațională, “asmuțită zilele astea pe „abuzuri judiciare” de niște infractori cu bani”.

loading...

Seria dezvăluirilor fostului deputat Sebastian Ghiță a zguduit nu numai scena politică, ci și Serviciile. Adjuctul SRI Florian Coldea a fost suspendat din funcție după ce Ghiță a publicat filmulețe din vacanțele petrecute împreună, în locuri exotice.

Politologul este de părere că “se vede clar că totul e minciună și butaforie ieftină. Tot ce prezintă Ghiță cade la probe elementare”.

“Nu ai de ce să anchetezi ce zice el, pentru că nici un editor responsabil  nu ar publica așa ceva. Nu a plătit el pentru aducerea lui Popa, sunt dovezi contrarii. Factura de la Sinalunga nu e o factură, niciodată nu sunt scrise numele tuturor ocupaților așa (am stat la zeci de hoteluri în Italia), nu are preț, și unde e credit card slipul să ateste că a plătit Ghiță, nicăieri, hotelul e accesibil pe booking.com și costă 300 de euro pe noapte, unde sunt rezervarea sau factura de pe booking.com? Nicăieri. La fel, oamenii care pleacă în vacanțe își fac selfieuri, cînd ești cu alții nu produci poze de la distanță cu alți oameni la mijloc, asta arată mai degrabă întîmplarea sau manipularea. Unele din avioanele de care e vorba, singurele verificate, spre America și Istanbul Seychelles, nici nu erau sau nu s-a zburat cu ele, etc. Însăilarea e de proastă calitate, din ziua unu se vedea că e o manipulare grosolană. De ce, atunci, asemenea mari decizii pe acest pretext de doi bani, cînd alte informații la vedere (că prea multe denunțuri de corupție au început prin mandate de ascultare pe siguranță, de exemplu), nu au fost niciodată anchetate, deși pun pericol mult mai mare pentru drepturile omului? Per total, faptele, nu vrăjelile, sunt tot cele pe care le știm dinainte, și nu de la Ghiță, și anume că SRI, MAI, STS și MAE îi dau ăstuia de ani de zile contracte de zeci și sute de milioane de euro”, adaugă aceasta.

În acest context, președintele SAR Deci crede că ce trebuie investigat este “folosirea de către politicieni a serviciilor secrete pentru scopuri aflate în afara oricărei legi a siguranței naționale, centrul de comandă pare a fi la Cotroceni, nu la SRI, iar comisia de control e un banc, cum știm cu toții”.

loading...
To Top