News

Anchetă pentru achiziția de softuri din instituții. Vizate sunt achizițiile din ultimii ani

Toate achizițiile de soft-uri făcute de cele mai mari instituții din România vor intra în verificări. Corpul de control al primului ministru va ancheta toate achizițiile făcute în ultimii ani. De asemenea se va verifica și dacă acestea sunt funcționale și dacă le utilizează cineva sau doar stau în depozite. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Dacian Cioloș.

Verificăril Corpului de Control au fost demarate în urma scandalului dintre ministrul Fondurilor Europene și deputatul Sebastian Ghiță.

loading...

Ministerul Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea, a cerut DNA procurorilor sa verifice modul in care a fost achizitionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestioneaza fondurile europene de mediu, contract in valoare de 38 milioane de euro. Softul extrem de scump a fost receptionat si fara a fi testat, spune ministrul.

Într-o scrisoare care a reprezentat o apărare a actualului Guvern și un atac la adresa fostei guvernări, ministru Fondurilor Europene i se adrsează vechiului premier: „Domnule Ponta, a te durea în cot de români înseamnă să acaparezi sistemul informatic al țării, să-l folosești în interesul personal, să încurci și să umilești cetățenii punându-i pe drumuri de la o instituție a statului la alta. În procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloș ne-am lovit des de sisteme informatice prost croite, ineficiente și scumpe, dar mai ales incapabile să comunice unele cu altele. Întrebând cum s-a ajuns la asta, funcționarii dau din umeri și șoptesc: «Ghiță»”.

De aici, premierul a decis să facă verificări în mai multe instituții, și să vadă exact ce s-a cumpărat, de la cine și dacă au fost respectate toate legile în vigoare. Presa a relatat cu mai multe luni în urmă că unul dintre furnizorii preferați de stat este Sebastian Ghiță.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top