News

Andronic, APEL PUBLIC la Daniel Dragomir: Unii ziariști de la HotNews au trecut prin biroul …

Jurnalistul Dan Andronic face apel la ex-colonelul SRI Daniel Dragomir să spună cine sunt ziariștii cu care s-a întâlnit în anticamera biroului dela SRI al generalului Florian Coldea!

”Din nou despre „acoperiții” din presă!  De data asta, aseară, la TVR, Liviu Mihaiu a spus cu subiect și predicat că unii din ziariștii de la Hotnews au trecut prin biroul lui Florian Coldea. Că la ei se referea ex-colonelul SRI Daniel Dragomir. Un fragment interesant din emisiunea lui Ionuț Cristache.

Fac un apel public la Daniel Dragomir să ne spună cine sunt ziariștii cu care s-a întâlnit în anticamera biroului dela SRI al generalului Florian Coldea! P.S. Remarc atitudinea demnă a ziarului lui Cristian Burci care a reușit să nu dea nici măcar o știre amărâtă în print cu dezvăluirile lui Daniel Dragomir. Normal, că doar nu degeaba a plecat Andrei Pleșu de la „Adevărul”…”, scrie Andronic pe Facebook.

loading...

Fostul angajat al Serviciului Român de Informaţii, Daniel Dragomir, dă detalii despre un subiect discutat şi controversat- acoperiţii serviciilor din presă. Potrivit acestuia, de multe ori ordinul era clar, să transforme un om „în cel mai mare infractor”, iar pentru asta unii primesc bani.

„Sunt trei zone ale căror abordare a condus la chestiunea abuzurilor. În primul rând acoperiţii în media şi interesele tot mai mari ale conducerii Serviciului pe zona de media. În zona acoperiţilor din media, orice serviciu are astfel de tehnici. Era interesant că un jurnalist mergea şi îi lua un interviu lui Osama bin Laden şi aducea o cunoaştere foarte mare despre o situaţie, însă în cazul nostru…un ofiţer acoperit din media care desfăşoară activitatea pe securitate naţională, este cu totul diferit faţă de un ofiţer acoperit din media care primeşte pe mailuri rechizitorii sau documente nepublice şi are un singur ordin: să îl facă pe acel om ca pe cel mai mare infractor”, a declarat Daniel Dragomir, la postul Româna TV.

Fostul colonel a declarat că pe unii dintre acoperiţi i-a cunoscut în biroul lui Florian Coldea, fostul adjunct SRI.

Întrebat dacă unii jurnalişti au fost plătiţi pentru serviciile lor, Dragomir a răspuns „Este posibil”.

loading...
To Top