News

Andronic aruncă BOMBA: Kovesi va recunoaşte că a fost prezentă …

Jurnalistul Dan Andronic a declarat duminică, la Antena 3, că adevăratul motiv pentru care procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a acordat un amplu interviu site-ului ziare.com, este legat de faptul că aceasta intenţionează să evite prezenţa în faţa Comisiei de anchetă parlamentară, care se ocupă de evenimentele din noaptea alegerilor din 2009.

Potrivit Evenimentului zilei, Andronic spune că Laura Kovesi va recunoaşte că a fost prezentă acasă la Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009 şi astfel va evita prezenţa în faţa membrilor Comisiei de anchetă parlamentară, care au invitat-o la audieri de trei ori până în prezent.

„Ca om care a lucrat in zona de relatii publice, lucrurile sunt destul de clare: este un interviu care s-a vrut sa fie asa, in care toate aceste teme trebuiau lamurite. Exista o strategie pe care anumiti oameni aflati in dificultate o folosesc, cum ar fi un interviu in weekend, in care incerci sa lamuresti toate acuzele.

In a doua parte a interviului (n.r. – cea anuntata de ziare.com pentru ziua de luni), cred ca ea se va referi la alegerile prezidentiale din 2009 si va admite ca a fost la Gabriel Oprea acasa in acea noapte. Dupa aia, va spune ceva ca nu are rost sa mai mearga la Comisie de anchetă parlamentară pentru ca deja a facut acest lucru, a recunoscut… Asta este parerea mea. (…) Cred ca acea inregistrare cu Laura Codruţa Kovesi este trucata, intrucat se aude numai vocea ei…

loading...

(…) Probabil are si dansa consilieri in DNA, exista si firme de PR care lucreaza pentru ea… Cred ca miza importanta a interviului nu este cea cu inregistrarea din sedinta DNA. Miza importanta nu este legata nici de celelate subiecte, care intr-un fel trebuiau lamurite. Cred ca miza este cea de-a doua parte a interviului care va aparea fix maine (n.r. – luni 17 iulie 2017), cand ar trebui sa se prezinte la Comisia de anchetă parlamentară a alegerilor prezidentiale din 2009.

Eu sunt dispusa, daca si ea (n.r. – Laura Codruta Kovesi) este dispusa, sa facem un test poligraf sa vedem cine minte. Sunt curios care va fi versiunea ei, iar in cazul in care va nega (n.r. – ca a fost prezenta acasa la Gabriel Oprea in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009) are soarta pecetluita, dar nu cred ca va nega.

E clar ca presiunea care a existat in ultima vreme asupra Laurei Codruţa Kovesi, si-a pus amprenta asupra ei. Ea foloseste cuvantul niciodata extrem de des. Este cam ca bataiala lui Florian Coldea, care a si facut cariera in presa.

Spre deosebire de momentele anterioare, cand Laura Codruta Kovesi caracteriza diferiti oameni ca fiind corupti, acum a existat o revolta in DNA. Acolo a fost executie in toata regula cu Tulius si Moraru. Explicatiile pe care le da sunt usor naive. Pentru prima data, ea s-a confruntat cu o revolta din interior. Sunt convins ca oricand cei doi procurori ar putea sa dea mult mai multe detalii. Nu cred ca Moraru a mintit cand a spus ca Laura Codruta Kovesi i-a cerut sa o aresteze pe Elena Udrea. Eu cred ca Laura Codruta Kovesi minte acum.

Kovesi spune (n.r. – in interviul acordat ziare.com) ca s-a facut o expertiza tehnica, dar nu ai cum s-o faci daca nu ai originalul. Cand vorbeste de colaje… ca sa creezi niste cuvinte, este aproape imposibil. Acea fraza care o deranjeaza trebuie sa fi existat, pentru ca nu se apuca nimeni sa imite vocea ei. Vorbeste despre compromiterea unor dosare, ceea ce inseamna ca inregistrarea este reala. Nu vedeti ca le e frica s-o traga la raspundere”, a spus Dan Andronic la Antena 3.

loading...
To Top