News

Andronic, despre ce ascund tensiunile Dragnea – Tudose

Guvernul Tudose a ajuns la final. Este concluzia jurnalistului Dan Andronic care tratează acest subiect în Evenimentul Zilei. El notează că Mihai Tudose, care-și vede scaunul zdruncinat a contraatacat spunându-i verde în față lui Dragnea că, dacă are guvernul imagine proastă, e din cauza miniștrilor penali, nu a lui. Așa că astăzi va propune remanierea a cinci bucăți.

Dilema cu care se va confrunta Liviu Dragnea astăzi va fi una existențială: să schimbe al doilea premier în șase luni este prea mult pentru un guvern și un parlament care a câștigat alegerile promițând un paradis economic. Așa că nu va face nimic!

Astăzi se va verifica sprijinul de care se bucură Liviu Dragnea în interiorul partidului, și bănuiesc că această bătălie o va câștiga. Însă, așa cum spuneam în urmă cu câteva zile, problema guvrnării PSD nu este circul, din care avem destul, ci modul în care își vor îndeplini promisiunile economice. Aici instabilitatea guvernamentală nu ajută deloc.

loading...

O ultimă remarcă este legată de resorturile ascunse care ar sta în spatele atitudinii lui Mihai Tudose. Zvonurile legate de „simpatia” pe care acesta a manifestat-o de-a lungul carierei lungi de parlmentar față de anumite instituții de forță, atitudinea împăciuitoristă față de guvernarea Cioloș, înțelegerile subterane având la bază bugetul alocat Centenarului și câte și mai câte pot fi adevărate.

Însă, din punctul meu de vedere, nu fac nici cât o ceapă degerată în realitate, întrucât aceste lucruri nu au apărut ieri-azi, ci au venit o dată cu personajul Mihai Tudose, nominalizat ca premier de Liviu Dragnea.

Dacă sunt adevărate, erau adevărate și atunci, așa că mă întreb de ce l-a propus, cunoscând aceste lucruri. Sau totul este o construcție de imagine menită să acopere incapacitatea organică a PSD de a furniza o guvernare stabilă”, scrie Andronic.

loading...
To Top