News

Andronic face anunțul care le provoacă INSOMNII șefilor instituțiilor de forță

Dan Andronic, jurnalistul care a făcut mai multe dezvăluiri (niciodată infirmate de cei în cauză) anunță zile grele pentru cei care au făcut statul paralel din România. Acesta afirmă că urmează un nou șir de dezvăluiri, câteva episoade cu afirmații și cu documente cel puțin la fel de grave ca până acum.

Anunțul vine și după ce Tăriceanu a susținut că avem un stat care nu poate fi în niciun fel privit ca stat de drept, ci un stat în care relații oculte de putere au funcționat și au pus între paranteze puterea legitimă, puterea democratică și votul cetățenilor.

loading...

”Confirmă, sau dacă vreți, vine în sprijinul a ceea ce am dezvăluit în Evenimentul Zilei în cele 27 de episoade publicate până acum, operațiunea: noi suntem statul, confirmă legăturile care există între diverși oameni din instituțiile statului, care au creat un sistem de putere paralel. și vreau să vă spun că după părerea mea, este mult mai puternic decât ne închipuim, sunt legături care durează de 10-12 ani, oameni care și-au consolidat relațiile personale prin relații instituționale, iar ceea ce am aflat până acum, cred că doar am zgâriat puțin pojghița care s-a pus deasupra realității.

Aceste realități paralele. Eu cel puțin voi continua dezvăluirile, pregătesc câteva episoade cu afirmații și cu documente cel puțin la fel de grave ca până acum, pentru că și eu cred că democrația românească a fost pusă în paranteză de multe ori și lucrurile au funcționat altfel decât ar trebui să funcționeze într-un stat normal. Și măcar ar trebui lucrurile astea să le spunem și să le aflăm, chiar dacă pentru anumite decizii, ele nu mai pot fi întoarse și și-au produs efectele.

Este vorba despre absența acelui…de care tot vorbim, de un control reciproc între instituțiile statului care duce la echilibrul principalelor puteri în stat, la ora actuală, după cum vedeți, principala putere este mâna procurorilor, care pot ancheta judecători, pot ancheta parlamentari, pot ancheta miniștri, pot ancheta orice, inclusiv procurori. În schimb când vine vorba de un control asupra puterii lor iese un scandal public, monstru și-și apără cu ghiarele”, spune Andronic.

loading...
To Top