News

Andronic, reacție FULMINANTĂ după răspunsul dat Comisiei de către Kovesi

Deşi a fost chemată la Comisia de anchetă, Laura Codruţa Kovesi a trimis din nou o scrisoare cu răspunsurile la întrebările membrilor comisiei. Răspunsul Laurei Codruța Kovesi se întinde pe șapte pagini.. În mod evident, nu are de gând să meargă la audieri. Șefa DNA nu a precizat concret dacă s-a aflat în sufrageria lui Gabriel Oprea în noaptea scrutinului.

„Nu am avut şi nu am cunoştinţă despre posibila existenţă a unor mecanisme paralele de influenţare şi/sau de viciere a rezultatului votului.

Vă fac cunoscut că nici în exercitarea atribuţiilor mele de serviciu şi nici în timpul meu liber nu am luat cunoştinţă de situaţii ori împrejurări potrivit cărora în alegerile prezidenţiale din decembrie 2009 s-ar implica unele autorităţi publice şi/sau persoane altele decât cele prevăzute de lege, respectiv în derularea procesului electoral cu consecinţa vicierii rezultatului acestor alegeri.

Aşa cum am comunicat şi anterior Comisiei speciale, nu am răspuns invitaţiei dumneavoastră de a lua parte la lucrările acesteia, deoarece nu am avut şi nu am cunoştinţă despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii Comisiei”, scrie șefa DNA.

loading...

Replica lui Dan Andronic care a făcut mare acest caz a venit prompt.

”KOVESI, martor mincinos! LCK a dat un răspuns pe 7 pagini la simpla întrebare dacă a fost acasă la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor din 2009.  Fără să răspundă în nici un fel la întrebare… Este un exemplu clasic de comportament infracțional. Știa că urma să fie trimis dosarul de la Parchetul General la Parlament, așa că a preferat să preîntîmpina publicarea declarațiilor martorilor care spuneau adevărul.

Cred că din punctul acesta de vedere, pe baza unor indicii temeinice, șefa DNA poate fi suspectată de mărturie mincinoasă! Plus grup infracțional organizat, că doar n-a scris singură cele 7 pagini. Sigur au mai fost doi corectori că n-are nici un dezacord. PS. Aștept reacția indignată a UM-urilor și a Ziariștilor-Grefieri! Trăiască România Socialistă! Să se bucure și Taica Lazăr și foștii colegi de ziua de mâine”, scrie Andronic pe Facebook.

Procurorul şef al DNA a făcut trimitere şi la Decizia CCR nr. 924 din 2012 care face referire la Decizia 45/1994, în care Curtea arată că „prevederile regulamentului propriu al fiecărei Camere nu pot stabili drepturi şi obligaţii decât pentru deputaţi (sau senatori, după caz), precum şi pentru autorităţile, deminitarii şi funcţionarii publici, în funcţie de raporturile constituţionale pe care le au cu Camera”, potrivit sursei citate.

Potrivit deciziei citate, „anumiţi demnitari şi funcţionari publici nu pot fi controlaţi prin comisiile de anchetă, deoarece Constituţia, stabilind raporturile juridice dintre autorităţile publice, instituie reguli distincte”, de asemenea, „orice dispoziţie regulamentară care ar implica posibilitatea citării unui judecător în faţa unei comisii parlamentare de anchetă încalcă eventualele dispotiţii constituţionale care se stabilesc (…) separaţia puterilor în stat şi, desigur, independenţa judecătorilor şi supunerea lor numai legii”, susţine Kovesi.

loading...
To Top