News

Apare încă un ”cadou” după întâlnirea Iohannis – Trump. Ce ne-ai făcut Klaus?

România se înarmează din toate punctele de vedere iar țara noastră e transformată tot mai mult într-un stat militarizat. Toate acestea sub mandatul lui Iohannis, un președinte interesat mai mult de instituții decât de oameni.

Dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate in chiar timpul vizitei lui Klaus Iohannis la Casa Alba, intre presedintele american si cel roman s-a batut palma pentru mult mai multe intelegeri de cooperare strategica in domeniul securitatii decat doar contractele de inarmare. Iar „deal”-ul prevedea si constructia, in viitorul apropiat, a doua noi baze militare pe teritoriul tarii. Care, chiar daca vor functiona sub stindardul NATO, vor apartine intr-o proportie covarsitoare US Army.

loading...

”Informatii de ultima ora intrate in posesia noastra arata ca deja negocierile purtate pe aceasta tema avanseaza rapid, fiind ca si stabilita locatia pentru constructia bazei din apropiere de Capitala, care urmeaza a fi construita de la zero in perimetrul Buftea – Corbeanca! Mai mult chiar, serviciile militare de informatii fac deja „munca de cercetare” specifica preliminara pentru a nu se cadea in vreo capcana imobiliara si pentru ca locatia sa fie una „save” din toate punctele de vedere.

Si chiar daca apropierea de un oras mare precum Bucurestiul ar putea surprinde la prima vedere, ca nefiind una ideala pentru o asemenea destinatie, se pare ca noua baza nu va gazdui musai tancuri, avioane sau alta tehnica de lupta, ci mai degraba va asigura suportul logistic, mai ales in domeniul „intelligence”, pentru functionarea Centrului Operational  NATO  care  functioneaza  chiar in Bucuresti si urmeaza a fi extins.

Dupa cum sustin sursele noastre, serviciile militare romanesti incearca sa-i convinga pe americani ca, pe langa tehnica militara aferenta, baza de la Buftea – Corbeanca sa gazduiasca si centrul de pregatire a fortelor pentru operatiuni speciale din cadrul VJTF. Iar acest „miracol” ar fi posbil, in mare masura, trupelor speciale ale DGIA care, de-a lungul ultimilor ani, au fost atat de performante in misiunile secrete derulate, incat au ajuns sa fie preferate de americani in toate operatiunile din „zonele gri”, unde cei de la US Army puteau interveni mai greu la vedere…”, a anunțat jurnalistul Cătălin Tache.

loading...
To Top