Externe

Atentat Kabul / Vladimir Putin anunță atacuri mai intense asupra teroriștilor

Președintele rus, Vladimir Putin, și-a anunțat disponibilitatea de a lupta împotriva teroriștilor împreună cu Afganistanul, după un atac mortal care a vizat capitala afgană Kabul. Putin a făcut anunțul într-un mesaj de condoleanțe trimis sâmbătă omologului său afgan Ashraf Ghani.

„Șeful statului rus a condamnat cu fermitate această crimă cinică împotriva cetățenilor pașnici și a reiterat disponibilitatea de a continua cooperarea mai activă cu autoritățile și oamenii din Afganistan, în lupta împotriva tuturor formelor de terorism,” se precizează într-o declarație emisă de Kremlin.

Putin și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru familiile victimelor iar răniților le-a urat o recuperare rapidă. Ministerul de Interne din Afganistan a anunțat că bilanțul victimelor atacurilor din Kabul de sâmbătă a crescut la 80 de morți și 231 de răniți.

Ashraf Ghani si Vlasimir Putin / iunie 2015

Ashraf Ghani si Vladimir Putin / iunie 2015

loading...

Doi atacatori și-au detonat centurile explozive, în timp ce un al treilea a fost ucis de forțele de securitate, a menționat ministerul într-un comunicat de presă. Bilanțul anterior făcea referire la 61 de morți și 207 răniți în multiple atentate care au vizat o manifestație pașnică la Kabul a comunității hazara. Potrivit DPA, la manifestație erau prezente aproximativ 10.000 de persoane.

„Abu Ali, un comandant al grupării Stat Islamic din districtul Achin din Nangarhar, a raportat comandanților săi că trei atacatori sinucigași și-au detonat bombele în mijlocul demonstrației din Dehmazang”, a declarat un oficial afgan din serviciile secrete, sub rezerva anonimatului.

Președintele afgan Ashraf Ghani s-a declarat „profund întristat” de atac și a anunțat că printre victime se află și membri ai forțelor de securitate afgane. Șeful guvernului afgan, Abdullah Abdullah, a condamnat „atacul terorist”, în timp ce Misiunea NATO și ambasada SUA la Kabul au calificat atentatul drept „laș”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top