Externe

Atentat Kabul / Vladimir Putin anunță atacuri mai intense asupra teroriștilor

Președintele rus, Vladimir Putin, și-a anunțat disponibilitatea de a lupta împotriva teroriștilor împreună cu Afganistanul, după un atac mortal care a vizat capitala afgană Kabul. Putin a făcut anunțul într-un mesaj de condoleanțe trimis sâmbătă omologului său afgan Ashraf Ghani.

„Șeful statului rus a condamnat cu fermitate această crimă cinică împotriva cetățenilor pașnici și a reiterat disponibilitatea de a continua cooperarea mai activă cu autoritățile și oamenii din Afganistan, în lupta împotriva tuturor formelor de terorism,” se precizează într-o declarație emisă de Kremlin.

Putin și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru familiile victimelor iar răniților le-a urat o recuperare rapidă. Ministerul de Interne din Afganistan a anunțat că bilanțul victimelor atacurilor din Kabul de sâmbătă a crescut la 80 de morți și 231 de răniți.

Ashraf Ghani si Vlasimir Putin / iunie 2015

Ashraf Ghani si Vladimir Putin / iunie 2015

Doi atacatori și-au detonat centurile explozive, în timp ce un al treilea a fost ucis de forțele de securitate, a menționat ministerul într-un comunicat de presă. Bilanțul anterior făcea referire la 61 de morți și 207 răniți în multiple atentate care au vizat o manifestație pașnică la Kabul a comunității hazara. Potrivit DPA, la manifestație erau prezente aproximativ 10.000 de persoane.

„Abu Ali, un comandant al grupării Stat Islamic din districtul Achin din Nangarhar, a raportat comandanților săi că trei atacatori sinucigași și-au detonat bombele în mijlocul demonstrației din Dehmazang”, a declarat un oficial afgan din serviciile secrete, sub rezerva anonimatului.

Președintele afgan Ashraf Ghani s-a declarat „profund întristat” de atac și a anunțat că printre victime se află și membri ai forțelor de securitate afgane. Șeful guvernului afgan, Abdullah Abdullah, a condamnat „atacul terorist”, în timp ce Misiunea NATO și ambasada SUA la Kabul au calificat atentatul drept „laș”.

Ne puteti sustine cauza doar distribuind articolele noastre pe retelele sociale. Va multumim!
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Distribuiti

Daca ti-a placut acest articol, da-i share , pentru ca si prietenii tai sa citeasca

Shares