Celebritati

Atentat la Barcelona. Spaniolii își numără morții și răniții. Noul BILANȚ este greu de suportat

Un vehicul a lovit, joi după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din centrul oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă. Poliţia a anunţat că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 80 de persoane au fost rănite, dintre care 15 sunt în stare gravă.

Statul Islamic a revendicat atacul din Barcelona, conform agenției de știri a grupării. „Autorii atacului din Barcelona sunt soldați ai Statului Islamic și au efectuat operațiunea ca răspuns la solicitările adresate statelor coaliției”, a transmis ISIS.

loading...

Sunt doi atentatori arestați și unul împușcat. Cel din urmă a dat cu mașina peste trei polițiști, rănindu-i. Cel puţin trei agenţi de poliţie au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul, la un filtru instituit în cadrul măsurilor de securitate din Barcelona, relatează cotidianul El Mundo. În urmă cu câteva săptămâni, membri ai reţelei teroriste ameninţau că vor comite un atentat în Spania.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant / Daesh) ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Libiei, în nordul Egiptului şi în sud-estul Afganistanului, unde a instituit un „califat”.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a condamnat atentatul comis joi după-amiază în oraşul spaniol Barcelona, exprimând solidaritate şi manifestând disponibilitatea de a oferi asistenţă.

loading...
To Top