News

Augustin Lazăr a lansat acuzații extrem de grave cu privire la…

Augustin Lazăr a lansat acuzații extrem de grave cu privire la înființarea unei direcții separate de DNA ce ar urma să ancheteze magistrații cu probleme penale, în locul instituției conduse de Laura Codruța Kovesi. Potricit stiri pe surse, procurorul general e de părere că propunerea nu ar fi fost făcută de cineva din stistemul judiciar, ci ar fi venit din exterior, posibil din politică.

”Această propunere e făcută de cineva care nu aparține sistemului nostru, e din exterior. Vrea să îi ia DNA-ului și să facă un experiment oarecare. Nu e în regulă. Dacă există obiecții cu privire la modul în care procurorii DNA tratează anumite cazuri, ea trebuie rezolvată prin selectarea unor procurori mai experimentați. DNA ar rămâne fără obiectul activității sale și se înființează Direcția împotriva magistraților și ar fi la un loc cu infracțiunile rutiere, contra familiei și altele.”, a declarat Lazăr.

loading...

Procurorul general al României a criticat și propunerea ca admiterea la INM să fie făcută doar de către persoane ce au trecut de 30 de ani.

”Admiterea la INM. S-a făcut propunerea ca admiterea să fie de la 30 de ani în sus. INM e o valoare culturală pe care ne-am însușit-o din state cu democrații consolidate, mai ales din Franța. S-a transpus, la noi, la un nivel foarte important. Lăsăm o impresie de tineri inteligenți și culți în străinătate.

Că sunt foarte tineri și că ies foarte tineri să ocupe posturi în instituțiile justiției, e o problemă care se poate rezolva cu ușurință. Să li se dea alte sarcini, nu să se distrugă matricea culturală a INM. E o achiziție la nivel european ce a ajuns din urmă, după 15 ani de funcționare, la un standard european ce ne face cinste. Ce ar însemna ca toți tinerii care termină în această toamnă să fie blocați? Nu există nicio certitudine că va mai veni cineva în justiție. Vom ajunge să umblăm după alții și vom ajunge să racolăm altfel.”, a spus Augustin Lazăr.

loading...
To Top