Autoritățile iubesc urșii doar pe cutiile de bere!
Life

Autoritățile iubesc urșii doar pe cutiile de bere!

În sfârșit, o știre din România face înconjurul lumii: un urs s-a plimbat câteva ore printr- un mare oraș al țării și, în final, a fost împușcat! Departe de a fi un fapt divers, această știre dezvăluie deopotrivă haosul din administrația locală, lipsa de educație a cetățenilor și, mai ales, degradarea instituțiilor statului român, potrivit europarlamentarului Laurenţiu Rebega.

loading...

„Despăduririle masive au condus la dezechilibre ecologice care s-au amplificat exponențial în timp. Carnivorele și omnivorele mari, aflate la capătul lanțului trofic, au rămas fără surse de hrană și s-au îndreptat spre periferiile satelor sau orașelor.

Intr-o țară în care aplicarea legilor e aleatorie, au venit mulți străini care, pentru sume modice, puteau vâna fără grijă urși, lupi, mistreți, etc. Opiniei publice i s-a pus în față gogoașa cu banii pe care îi încasează statul de la vânători. Aceste sume au fost însă infime față de valoarea reală a vânatului.

loading...

Revenind la bietul animal ucis ieri, constatăm că autoritățile locale au acționat haotic și sălbatic, mai rău decât niște ciobani de la o stâna din Evul mediu! Bâlbâite și împiedicate, poliția și jandarmeria au acuzat „lipsa unei proceduri unitare”.

Declarațiile oficialilor se bat cap în cap: ba ca tranchilizantele nu și-au atins ținta, ba că nu au avut efect. Adevărul este că nu procedurile au lipsit, ci inteligența. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă în locul puiului de urs ar fi fost un terorist inteligent și antrenat? Nu în ultimul rând, din imaginile difuzate se observă că situația a fost agravată de panica populației.

Acest incident s-a desfășurat într-un oraș în care primar a fost actualul președinte al țării, într-o țară în care premierul este inginer agronom și în mijlocul unui popor care pretinde că e frate cu codrul!

Pe scurt, incidentul arată cât de mult s-au degradat instituțiile, dar și sensibilitatea sau solidaritatea din România. Știrea care a făcut înconjurul lumii sugerează că suntem o națiune de sălbatici, în care urșii nu sunt acceptați decât pe cutiile de bere”, a precizat europarlamentarul Laurențiu Rebega, Vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și a Libertății.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });