Avertismentul CRUNT lansat de Cristoiu depre Tudose. Ce a vrut Binomul și ce a reușit
News

Avertismentul CRUNT lansat de Cristoiu depre Tudose. Ce a vrut Binomul și ce a reușit

Prin agentul Mihai Tudose se pune la cale primul pas spre preluarea PSD de către Sistem. Liviu Dragnea nu a vrut acum să dea jos Guvernul iar scandalul din PSD aflat în desfășurare în aceste zile a fost comparat cu cel numit Sorin Grindeanu însă situația nu este deloc așa. Cel puțin nu în punctele esențiale. Altfel spus, o anumită parte a presei a prezentat derularea evenimentelor ca asemănătoare celei care a dus la Moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern. Sunt câteva dintre concluziile trase de jurnalistul Ion Cristoiu pe blog.

loading...

”Vineri, 6 octombrie 2017, seara, Marius Pieleanu a fost invitatul unei emisiuni la Antena 3. Ca unul dintre cei cinci care umpleau studioul, Mihai Pieleanu, luînd cuvîntul, a vorbit de rezultatele unui sondaj Avangarde realizat în septembrie 2017 care ar duce la concluzia unei prăbușiri a lui Mihai Tudose în sondaje. Atît și nimic mai mult.
Spre deosebire de data trecută, n-au fost prezentate planșe, n-au fost dezbătute rezultatele, n-a fost ediție specială dedicată sondajului.

Deoarece nici un ziar n-a dat alte amănunte despre intervenția lui Marius Pieleanu la Antena 3, l-am contactat telefonic pentru a vedea de ce acum n-a prezentat planșele. Mi-a răspuns că vineri seara n-a făcut altceva decît să se dedea la un soi de promo la momentul – programat pentru săptămîna asta – de prezentare a rezultatelor cercetării. La cererea mea, Marius Pieleanu mi-a trimis planșa cu sondajul despre Guvern, cel invocat în intervenția de la Antena 3 (…)

Cu excepția site-ului Antena 3 care a redat vorbele lui Marius Pieleanu și a Mediafax, care a făcut o știre sîmbătă la prînz, nici un organ de presă n-a luat în seamă spusele lui Marius Pieleanu.

Singura instituție de presă care a acordat atenție sondajului a fost Realitatea Tv. Realitatea Tv, ca presă de casă al lui Klaus Iohannis, e un post violent anti-PSD. Un post care încalcă minimele reguli nu numai profesionale, dar și de bun simț prin înlocuirea gazetăriei cu propaganda din topor. Te-ai fi așteptat ca prăbușirea Guvernului în sondaje să fie abordată de Realitatea Tv cu entuziasmul provocat de o veste care confirmă anti- PSD-ismul: Guvernul PSD e pe făraș din punct de vedere electoral.

Ei bine, Realitatea Tv a dus o campanie. Dar nu pentru a folosi sondajul ca argument pentru teza Dezastrului PSD, ci pentru a-l contesta ca măsluit. N-am mai văzut așa ceva. Un post anti-PSD, în loc să exploateze sondajul pentru a dovedi încă odată dezastrul guvernării PSD, îi contestă veridicitatea mai ceva decît ar fi făcut-o propaganda PSD.

loading...

Campania dusă de Realitatea tv toată ziua a fost inițiată de o lungă intervenție a lui Cozmin Gușă pe tema Sondajul e fals, el a fost falsificat de Marius Pieleanu la ordinul lui Liviu Dragnea, care a vrut astfel să dea o lovitură lui Mihai Tudose. Care, Mihai Tudose, deși premier PSD, a fost lăudat ca unul dintre cei mai buni premieri din istoria postdecembristă. Inițiată și comandată de patronul Cozmin Gușă, campania postului a durat pînă noaptea tîrziu.

La o această campanie Mihai Tudose n-a reacționat. N-a reacționat nici la emisiunea de vineri seara.

Brusc, teza sondajului măsluit a fost preluată de toată presa Binomului, eminamente anti-PSD. De la sondaj s-a ajuns prin invocarea surselor la lansarea tezei că Liviu Dragnea vrea să dea jos și acest Guvern. Evident, în marea tradiție a presei la comandă, Mihai Tudose, deși premier PSD, a fost parfumat drept un premier bun, un premier care vrea să facă lucruri mărețe, dar nu-l lasă Liviu Dragnea.

Mihai Tudose e un politician cu o mare experiență. Era de așteptat, date fiind condițiile de mai sus, ca Mihai Tudose nici să nu tresară la campania: Avangarde a realizat un sondaj fals la comanda lui Liviu Dragnea.

În cadrul acestui interviu lingușitor (de la Antena 3), Mihai Tudose îmbrățișează cu entuziasm, ajutat de ochii umezi ai lui Mihai Gadea, teza presei TeFeListe despre sondajul măsluit la comanda lui Liviu Dragnea (…) Pentru ca ciudățenia să fie și mai mare, premierul PSD dă fuga la Realitatea Tv, post prezidențial anti-PSD, și-l atacă și mai tare pe Liviu Dragnea.

E limpede că Mihai Tudose a folosit pretextul cusut cu ață albă al unui sondaj pentru a porni războiul împotriva lui Liviu Dragnea, santajîndu-l cu demisia ca să obțină plecarea lui Sevil Shhaideh din Guvern. Demisia lui Mihai Tudose ar însemna o nouă Criză politică pusă, printr-o diversiune abilă, pe seama lui Liviu Dragnea.

De aceea, Liviu Dragnea e acum cu spatele la zid. Mi-e tot mai limpede că nu poate face altceva decît să cedeze santajului. Asta înseamnă însă un prim pas pe calea preluării PSD de către Mihai Tudose. Și, știind cine-i Mihai Tudose, un prim pas spre preluarea PSD de către Sistem. Și atunci l-au activat pe agentul Mihai Tudose.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });