Celebritati

Avocat: Kovesi este demisă de drept, contractul ei de munca este desființat. Activitatea DNA se suspendă 

Laura Codruța Koveste este demis de drept, contractul ei de muncă fiind desființat. Activitatea DNA se suspendă constituțional dacă Iohannis nu emite decretul de revocare. De la aceasta data, actele lui Kovesi sunt nule absolut, iar activitatea DNA INCETEAZA, pana la intrarea in ordinea constitutională, potrivit avocatului Aurelian Pavelescu. El explică pe înțelesul tuturor rațiunile juridice.

loading...

”1) Potrivit art. 1 (5) din Constitutie: „In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie”. Potrivit art. 142 (1) din Constitutie: „Curtea Constitutionala este garantul suprematiei Constitutiei.”. Potrivit art. 147 (4) Constitutie: „Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.” Ce spun textele de mai sus? a) Constitutia este legea suprema si este obligatorie; b) Curtea Constitutionala este instanta prin care se pune in executare ordinea constitutionala, in cazul incalcarii sale, iar ordinele CCR (deciziile) sunt obligatorii general, adica in fata oricarei persoane, institutii sau chiar alte state (acte ale statului roman putand a fi cenzurate de CCR).

2) In cazul revocarii Codrutei Kovesi, Presedintele Iohannis a avut posibilitatea refuzului NUMAI pentru ca, la acea data, NU exista Decizia CCR. Dupa Decizia CCR nu mai exista o asemene posibilitate nici pentru Iohannis, nici pentru viitori presedinti, oricare ar fi ei, pentru ca Decizia CCR are valoarea textului constitutional insusi. Prin urmare, a fost stabilita ordinea constitutionala.

loading...

3) Se pune, in mod total neprofesionist, problema: Presedintele Romaniei poate refuza semnarea Decretului de revocare a Codrutei Kovesi, aceasta urmand sa ramana in functie! NU ESTE POSIBIL! Deoarece Decizia CCR actioneaza de plano, INDIFERENT DE REFUZUL PRESEDINTELUI. Presedintele, potrivit textelor constitutionale de mai sus, nu poate bloca Decizia, nu o poate lovi cu caducitatea, deoarece nu are temei constitutional, iar Constitutia prin Decizia CCR actioneaza EXORBITANT. CCR nu doar il obliga pe Presedinte, ci restabilieste ordinea constitutionala dincolo de orice opreliste, nu numai pentru situatia lui Kovesi si Iohannis, ci pentru orice situatie de acest fel pentru viitor. Pana cand? Pana la o eventuala modificare a Constitutiei. Pana atunci, Decizia CCR este obligatorie.

4) Care sunt consecintele practice, in cazul in care Iohannis refuza semnarea Decretului de revocare? Decizia Curtii poate fi paralizata? Nicidecum. Aceasta loveste cu nulitate absoluta Contractul de munca al Laurei Codruta Kovesi, care este desfiintat DE JURE! Ca in cazul oricarui Contract de munca a carui incetare este constatata de instanta comuna. Decretul Presedintelui de revocare fiind obligatoriu prin Decizie, nu mai are nici macar un rol de solemnitate: CCR l-a OBLIGAT pe Presedinte, iar Decretul se considera deja emis, in ordinea legala si constitutionala. Lipsa Decretului este suplinita de Decizia CCR, obligatorie si executorie, fara a se mai tine seama de persoana Presedintelui. Pentru o si mai buna intelegere: daca, in viitor, un Presedinte va refuza revocarea intr-o situatie asemanatoare, actul refuzului este nul absolut, nu poate avea consecinte juridice, deoarece acest act nu poate infrange o hotarare judecatoreasca definitiva si obligatorie.

5) In cazul in care Presedintele refuza, totusi, toate actele Codrutei Kovesi in calitatea de Procuror-sef DNA sunt LOVITE CU NULITATEA ABSOLUTA, nu mai pot avea eficienta juridica. Raporturile de munca ale lui Kovesi fiind desfiintate de CCR, ca o consecinta a executarii deciziei. Prin urmare, se creeaza o situatie in care intreaga activitate a DNA este blocata, suspendata, toate actele institutiei fiind nule, inclusiv in cazul instrumentarii dosarelor, deoarece NU se mai poate exercita controlul ierarhic asupra procurorilor DNA, potrivit legii si Constitutiei. Nulitatea actelor survine direct din principiul suprematiei Constitutiei. Refuzul de aplicare a Constitutiei nu poate fi imaginat, primit, o Constitutie lipsita de eficienta juridica punand intre paranteze intregul stat de drept. Prin urmare, DNA isi inceteaza activitatea.

6) Exista si aspectul raspunderii personale. Refuzul Presedintelui, prin consecintele devastatoare, intra sub incidenta legii penale, cu aplicarea art. 287 si art. 297 Cod penal (nerespectarea hotararilor judecatoresti si abuzul in serviciu). Citez numai art. 287 (1), lit. b): „Nerespectarea unei hotarari judecatoresti savarsita prin refuzul organului de executare de a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca, prin care este obligat sa indeplineasca un anumit act, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.” Raspunderea penala priveste persoana Presedintelui si este o consecinta colaterala celor aratate mai sus: incetarea de jure a Contractului de munca al Laurei Codruta Kovesi, anularea tuturor actelor acesteia si, implicit, ale DNA, daca, dupa publicare, isi va mai exercita in orice fel functia de Procuror-sef DNA”, a explicat Aurelian Pavelescu.

loading...