News

Avocat: Refuzul Codruţei Kovesi de a se prezenţa în faţă Comisiei reprezintă sfârşitul carierei

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat din nou, luni, să vină la Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 și a trimis a treia scrisoare la Parlament, prin care își motiveză gestul. Scrisoarea a treia trimisă de Kovesi seamănă mult cu cea de-a doua scrisoare, iar șefa DNA enumeră în document obiectivele pe care le are Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 și spune că nu are detalii în acest caz.

Avocatul Aurelian Pavelescu susține că refuzul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi de a se prezenta în fața Comisiei Parlamentare ” reprezintă sfârşitul carierei publice a acesteia”.

loading...

”Refuzul Codruţei Kovesi de a se prezenţa în faţă Comisiei parlamentare, pentru a treia oară, reprezintă sfârşitul carierei publice a acesteia. Mai devreme sau mai târziu. Nimeni nu o mai poate apară, fără a se compromite el însuşi. Un refuz explicit al recunoaşterii deciziei CCR este inacceptabil.Ştiu că iar vor veni unii şi vor spune, că Bogdan Chireac, că nu e obligatoriu (ceea ce este fals), că Parlamentul, Curtea Constituţională au probleme de imagine etc. Orice se poate susţine, dar nu că şeful unei instituţii publice, în mandat, se opune autorităţii celui mai înalt for al democraţiei, care exercită suveranitatea.

De ce a refuzat Kovesi, din nou? Din incompetenţa şi teamă. Psihologic, este sindromul celui care nu da socoteală la nimeni şi care abuzează: acesta, cunoscându-şi vulnerabilitatea, are temerea că altul, mai puternic decât el, îi poate aplică violenţă pe care el o aplică la alţii. Ceea ce este insuportabil, o temere copleşitoare: Kovesi şi-a imaginat că parlamentarii o vor supune unei anchete de genul căreia ea îi supune pe alţii, adică fără ieşire.

Ce va face Iohannis? Potrivit noilor regulamente ale celor două Camere, dar şi deciziei CCR, şi el este susceptibil de a fi chemat în faţă unei Comisii parlamentare, că Preşedinte al României, şi este obligat să se prezinte!”, scrie Aurelian Pavelescu pe Facebook.

loading...
To Top