Avocat: Scandalul declanșat de colonelul Dragomir poate fi cel mai important din ultimele decenii
News

Avocat: Scandalul declanșat de colonelul Dragomir poate fi cel mai important din ultimele decenii

Scandalul declansat de colonelul Daniel Dragomir poate fi cel mai important din ultimele decenii, prin consecintele lui. De aceea trebuie privit si inteles cu cea mai mare seriozitate, scrie avocatul Aurelian Pavelescu pe Facebook. Acesta atrage atenția că se incearca acum, pentru a limita aceste consecinte, care privesc credibilitatea SRI, a justitiei si presei din Romania, sa se acrediteze ca dezvaluirile lui Dragomir ar pune in primejdie siguranta nationala, ca ar putea fi folosite impotriva tarii de dusmanii cei mai periculosi. Da, se creeaza o astfel de vulnerabilitate, e adevarat!

loading...

”Dar aceasta vulnerabilitate nu consta, in principal, in dezvaluiri, ci chiar in existenta acelor situatii dezvaluite de Dragomir! A fost si este o vulnerabilitate mult mai mare ca aceste situatii s-au putut intampla, a functionat un fel de „stat paralel”, care a actionat extrem de eficient. Cum sa indepartezi acest urias pericol, daca nu prin investigatii la toate nivelurile, inclusiv la nivel parlamentar? De ce este nevoie de o investigatie parlamentara? Pentru ca este dincolo de dubiu ca mecanismele interne de control ale SRI si justitie n-au functionat: daca functionau, nu se ajungea aici! Si atunci, ce este de facut? Sa se accepte o astfel de stare de lucruri? Bineinteles ca nu!

loading...

De aceea, cred ca asa-zisa situatie de „vulnerabilitate” creata prin dezvaluiri, trebuie gestionata de institutiile statului deopotriva, dar nu prin ascunderea adevaratei vulnerabilitati, prin musamalizare si oprirea investigatiilor! Ci prin mijloace specifice – pe care personal nu le cunosc tehnic -, dar in paralel cu intrarea in stare de legalitate, iar nu prin mentinerea starii de ilegalitate!

Important este ca starea de legalitate sa fie instaurata independent chiar de persoanele care ar putea sa fie implicate in aceasta afacere necurata. Desigur, vor fi persoane probabil mult prea importante pentru a putea fi inlaturate pur si simplu si chiar trase la raspundere: se pot gasi solutii si cu privire la acele persoane…

Modul in care institutiile statului vor rezolva aceasta criza – pentru ca este vorba despre o criza majora a statului -, va constitui in viitorul apropiat obiectul unor multiple cercetari istorice si, cu siguranta, juridice. Astfel incat, respondentii politici si institutionali care joaca roluri active, nu se pot juca cu functiile pe care le detin azi!”, a scris Pavelescu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });