Badea: Ce a făcut Klaus Iohannis este de netolerat. Mă gândesc să ies în stradă
Life

Badea: Ce a făcut Klaus Iohannis este de netolerat. Mă gândesc să ies în stradă

Realizatorul Antena 3 Mircea Badea a susținut în emisiunea În gura presei de marți, 10 ianuarie, că discursul lui Klaus Iohannis de la CSM este de netolerat. Badea consideră că Iohannis le-a trasat judecătorilor și procurorilor prin acel discurs țintele lui politice. Mai mult, Badea spune că să gândește să iasă în stradă pentru așa ceva. Nu este singura voce care face referire la faptul că discursul președintelui a avut un asemenea scop.

loading...

Mie mi se pare de netolerat ce a făcut Klaus Iohannis la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. El a trasat ținte clare, adversarii lui politici. Pentru că președintele României, chiar dacă în Constituție spune că trebuie să fie deasupra forțelor politice el este președintele PNL, actualul președinte, așa cum fostul președinte a fost președintele PDL. El are niște adversari politici ca președinte al PNL și anume, ăla de la PSD, ăla de la ALDE. S-a dus la CSM pentru că președintele PNL numește magistrați, el cu semnătura lui îi numește. S-a dus la magistrații pe care îi numește și a zis: ăla și ăla.

loading...

Ei fiind desigur niște penali pentru că dacă președintele de partid numește magistrați, procurori și judecători desigur că adversarii lui politici devin brusc penali. Este la mintea cocoșului. Eu pentru așa ceva m-aș sesiza să ies în stradă. Mă gândesc că poate mâine (miercuri, 11 ianuarie) se adună 5 să protesteze că își permite CCR să analizeze dacă o lege este constituțională sau neconstituțională dată de Năstase…ce apără ăștia legile date de Năstase în sensul în care nu contează dacă sunt constituționale sau nu. Să rămână așa! Mă gândesc că poate când ies ăștia cu revendicarea lor politică poate ies și alții, eu de exemplu, cu revendicarea că președintele României trasează ținte politice, magistraților pe care îi numește. Nu este în regulă ca președintele Klaus Iohannis să traseze judecătorilor și procurorilor ținte politice”, a spus Badea.

Domnul Iohannis nu ratează nicio ocazie să-şi arate carenţele grave pe care le are în cultura politică şi educaţia civică, iar după discursul catastrofal de la Cotroceni, de la depunerea jurământului de către Guvernul Grindeanu, a urmat un altul la fel, în faţa noii componenţe a CSM. Este concluzia trasă și de jurnalistul Octavian Știreanu care consideră că fără să realizeze în ce postură se află, Klaus Iohannis a manifestat o evidentă disonanţă cognitivă: vorbește despre independenţa justiţiei comiţând el însuşi o gravă încălcare a acesteia! Şi unde? În sediul şi în plenul Consiliului Superior al Magistraturii!

”Într-o manieră inadmisibilă, preşedintele ţării trasează directive justiţiei şi nominalizează ţinte de atac în mod deschis, fără ruşine şi fără vreo reţinere. Face presiuni grosolane asupra ministrului Justiţiei, aflat la aceeaşi masă cu el. Prin intermediul CSM, Iohannis arată procurorilor şi judecătorilor că îi au de „rezolvat“ pe Tăriceanu şi Dragnea! Băsescu era, din acest punct de vedere, mult mai abil, lucra pe ascuns, dădea indicaţii pe şistache, se ferea să lase urme. De-abia declaraţiile de acum ale lui Ghiţă arată mizeria statului de drept cu care Băsescu – şi acum Iohannis – ne împuie capul de dimineaţa până seara”, a subliniat Știreanu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });