News

Badea dă de pământ cu DNA după descinderile la Guvern: Directiva lui Kovesi. Ultima dată a …

Mircea Badea a comentat, în emisiunea În gura presei, despre descinderile procurorilor de la Guvernul României. Acesta a adăugat că acțiunea de luni seară poate fi înscrisă într-una din directivele pe care Kovesi le trasa celora care se aflau în dotare și se poate spune că procurorii DNA se află în dotarea Codruței Kovesi.

”Ultima dată când procurorii au făcut o acțiune din asta pompieristică, a ieșit prost pentru domniile lor, în sensul că a fost o acțiune neconstituțională de abuz constatată de către Curtea Constituțională a României. Știu că aici la noi, niște staliniști au înțeles că Statul de Drept este Laura Codruța Kovesi, poate că de fapt așa e și ei cred că e bine asta, iar Curtea Constituțională ne încurcă și trebuie distrus orice în afară de Kovesi”, a susținut Mircea Badea la Antena 3.

loading...

Direcţia Naţională Anticorupţie a efectuat, luni, percheziţii la sediul Guvernului, în urma cărora procurorii au verificat documente şi au ridicat câteva dosare. Vizat de percheziţii ar fi fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro.

Mihai Busuioc a fost repus în funcţia de şef al SGG, după ce a fost demis de Grindeanu, după refuzul său de a semna acte şi a le trimite către Monitorul Oficial. Unul dintre aceste acte era chiar demiterea sa şi înlocuirea cu Victor Ponta. Anchetatorii au legitimat angajaţii Secretariatului General al Guvernului şi chiar ar fi filmat acţiunea.

De asemenea, mai multe persoane ar fi fost chemate la DNA, în perioada următoare, în acest dosar în care au fost ridicate documente de la sediul Secretariatului General al Guvernului. Conform aceloraşi surse, percheziţiile DNA au vizat şi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, al cărui sediu se află tot în sediul guvernului, fiind condus de Viorel Ilie.

loading...
To Top