News

Badea: „Dacă am avea președinte, dar n-avem, la ora asta Coldea era suspendat și supus unei anchete penale”

Mircea Badea a afirmat, în pasa ediției de miercuri a emisiunii ”În gura presei”, cu ”Sinteza zilei”, că este absolut inadmisibil ca Florian Coldea să fie încă în funcție, în contextul dezvăluirilor care au plecat de la fostul deputat Sebastian Ghiță.

”Domnia sa poate fi urmărit penal pentru luare de mită, există suspiciuni rezonabile. Domnul Coldea a fost în vacanțe de lux plătite de inculpatul, acum fugar, Sebastian Ghiță care, la datele respective, era contractor cu SRI-ul pe care îl conducea Coldea”, a spus Mircea Badea.

Realizatorul ”În gura presei” a arătat că generalul SRI Florian Coldea ar trebui anchetat pentru luare de mită și, în anumite situații, pentru conflict de interese.

loading...

”Știți câtă pârnaie a luat Oana Mizil, soția lui Marian Vanghelie? A luat un an de închisoare cu suspendare. Știți pentru ce? A luat pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, fiind acuzată că își angaja mama la biroul parlamentar. (…) Noi dacă am avea președinte, dar n-avem, la ora asta Coldea era suspendat și supus unei anchete penale”, a completat Mircea Badea.

”Noi putem să ne preocupăm în continuare legitim cu bula noastră mică. Nouă tot ni s-a spus cum e cu lupta anticorupție și cum DNA și SRI vor să-i rupă cu bătaia pe corupți dar după asta apar acestea. Noi ce facem la faza asta, no stăm ca niște tonți zicând: incredibil, așa ceva, îngrozitor. Acești oameni de la SRI conduc prin forță această țară, prin arestările pe care le face Kovesi, cealaltă membră de binom. Ei conduc de fapt această țară indiferent cine este la putere și pe cine votăm noi. Deci indiferent ce face noi, SRI conduce cu forța iar țara arată așa. SRI-ul se duce în concedii în Seychelles, Toscana, Paris, pe banii lui Sebastian Ghiță, contractorul SRI. Dacă am avea președinte, dar n-avem, la ora asta Coldea nu ar mai avea ce să caute în funcție”, a mai spus Badea.

Fostul deputat Sebastian Ghiță apare într-o nouă filmare în care vorbește despre șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și despre concediile petrecute cu familia Coldea. Omul de afaceri a precizat că „binomul” Coldea – Kovesi îl are „prizonier” pe preşedintele Klaus Iohannis.

loading...
To Top