News

Riscă EXCLUDEREA din magistratură. Badea: Kovesi nu dă doi bani pe Inspecția Judiciară și CCR

O ştire de ieri a produs un adevărat cutremur în Justiţie. Inspecţia Judiciară i-a trimis în judecată disciplinară pe procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu pe baza deciziei CCR care a reţinut că aceştia au anchetat abuziv Guvernul României pentru OUG 13/2017.

Putem spune acum că se apropie şi sfârşitul lui Kovesi. Asta pentru că șefa DNA a afirmat pe înregistrările de la şedinţa de lucru a DNA că ea a supervizat pas cu pas dosarul OUG 13. Toți riscă excluderea din magistratură.

loading...

Mircea Badea a comentat în emisiunea „În Gura presei”, reacția șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, la decizia Inspecției Judiciare de a demara acțiunea disciplinară împotriva procurorilor DNA care au anchetat modul în care s-a adoptat OUG 13 și care acuză „încălcarea gravă a principiului separației puterilor în stat”.

„Inspecția Jducicară a găsit absolut firesc că este o problemă în felul cum au acționat procurorii lui madame Kovesi. Acești procurori, dar poate și madame Kovesi, care și-a asumat cu subiect și predicat dosarul penal, riscă excluderea din magistratură.

Madame Kovesi neavând nicio legătură nici cu logica, nici cu bunul simț, dânsa a spus că dosarul pe care și-l asumă, a spus că dânsa nu consideră că s-a întâmplat nimic ilegal în ancheta și dosarul pe care le-a inițiat. Ea nu dă doi bani nici pe hotărârea Curții Constituționale, nici pe Inspecția Judiciară pentru că părerea ei e alta”, a comentat realizatorul.

loading...
To Top