News

Badea: Domnul Iohannis va încerca să-și facă guvernul său. Ne întoarcem la tehnocrați?

Mircea Badea a afirmat, în ediția de miercuri a emisiunii „În gura presei”, că președintele Klaus Iohannis va încerca să-și facă propriul guvern, având în vedere cum s-a desfășurat votul la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

”Foarte multă lume, astăzi, a fost preocupată aproape în exclusivitate de așa-zisa criză politică. Acum cinci luni nu știam cine e Sorin Grindeanu. Puteam să trăiesc liniștit toată viața fără să aflu că există pe planetă Sorin Grindeanu. Acest Guvern care a picat astăzi nu a făcut absolut nimic, din punctul meu de vedere. A dat niște pomeni unor pomanagii. Unii dintre ei revendicându-se a fi de dreapta și public comercial”, a spus Mircea Badea.

Badea a arătat că ar fi lesne de înțeles un eventual demers al lui Klaus Iohannis de a-și face un guvern propriu, având în vedere că moțiunea a trecut la opt voturi și majoritatea din Parlament este extrem de fragilă și volatilă.

loading...

Pentru prima data dupa 1989, un guvern A FOST DEMIS printr-o motiune de cenzura care a fost depusa chiar de partidele care l-au sustinut la investire, PSD si ALDE. Astfel, social-democratii si-au dat jos propriul premier si proprii ministri.

Motiunea de cenzura a fost adoptata de Parlament cu 241 voturi ”pentru” si 10 voturi ”impotriva”, astfel ca Guvernul Grindeanu este demis. Pentru demiterea cabinetului Grindeanu era nevoie de 233 de voturi „pentru”.

Votul cu bile, desi ar fi trebuit sa fie secret, conform Constitutiei, s-a facut la vedere. Unii parlamentari PSD s-au abtinut da la vot, insa.  PNL si PMP la fel, pe motiv ca e o problema interna de partid. Iar parlamentarii UDMR nici nu au fost prezenti in sala. Diferenta ar fi facut-o voturile minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara.

loading...
To Top