News

Badea, întrebarea de 1.000 de puncte despre Doru Țuluș, procurorul dat afară de Kovesi

Mircea Badea a spus miercuri, după ce văzut interviul dat de Doru Țuluș din sufrageria sa, că procurorul are o cameră de baron local.

”Nu vă supărați, dar domnul Doru Țuluș are o sufragerie de baron local. Cât câștigă ăștia de la DNA, au salariu mai mare ca al meu? Presupun că nu”, a spus Mircea Badea, miercuri, în pasa emisiunii Sinteza zilei cu În gura presei.

”Uite aici spațiu, canapele, uite în ce fotoliu stă Țuluș. De unde au ăștia banii de interioare de baron local? E și cu etaj vila”, a comentat Mircea Badea.

Procurorul Doru Țuluș, revocat de la DNA de șefa instituției, Laura Codruța Kovesi, a dat un interviu în sufrageria casei sale pentru presa străină, unde vorbește despre modul în care se face justiție în România și spune că, ”fără discuție, există frică în DNA”.

Interviul acordat Kanal 3 – Bulgaria a fost difuzat miercuri, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

”Da, fără discuție există frică în DNA”, a declarat Doru Țuluș, procurorul care a fost numărul doi din DNA, răspunzând unei întrebări a jurnalistului.

În interviu, procurorul Doru Țuluș vorbește despre starea tensionată care a fost în DNA și despre scandalul în care a fost implicată șefa acestei instituții, Laura Codruța Kovesi.

Motivul formal pentru care ați fost afară din DNA. Doru Țuluș: E o poveste falsă și veche care a fost activitată, după ce eu am sesizat Inspecția judiciară în privința doamnei Kovesi și a încercării de a duce procurori la poligraf.

loading...

Vă simțiți jignit? Doru Țuluș: Nu meritam asta, este o jignire la adresa carierei profesionale. Nu e normal ca un șef să-și ducă oamenii la testul poligraf. (…) Înregistrările acelea fac obiectul unui dosar penal, eu nu am voie să vorbesc despre ele.

Despre înregistrările care au apărut cu Kovesi. Doru Țuluș: Nu am nicio legătură cu înregistrările și nu-mi permite caracterul să fac așa ceva.

veți încredere în sistemul judiciar din România? Doru Țuluș: Da.

De ce ați suportat atât de mult timp și nu ați spus ce se întâmplă în DNA? Doru Țuluș: Nu am avut de suportat nimic, mi-am văzut de treabă, când a fost cazul am sesizat organele statului (Inspecția judiciară), iar din anumite cercuri nu am făcut parte, ca să am ce să aud.

Cum credeți că se va termina scandalul din DNA? Doru Țuluș: vom acționa în instanță actele de revocare și avem încredere.

Totodată, Doru Țuluș mai transmite un mesaj: ”Posibil să se vadă în curând cine e Kovesi”.

Procurorul Doru Țuluș, cel care a fost numărul doi în DNA, a precizat că el, după 12 ani de activitate în această instituție, nu a renunțat la funcție, ci a fost dat afară.

Doru Țuluș nu a vrut să vorbească cu nimeni din presa din România.

loading...
To Top