News

Badea lovește la revenirea din concediu: Argumentele aduse de Toader, GREU de COMBĂTUT

Realizatorul emisiunii ”În Gura Presei” consideră că perioada următoare va fi importantă pentru a determina ”ce fel de colonie” va fi România, iar argumentele aduse de Tudore Toader sunt unele care cu greu pot fi combătute. El a comentat, luni, în pasa de la ”Sinteza Zilei”, interviul lui Mihai Gâdea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. 

”Mi s-a părut foarte tare. În zilele astea se decide ce țară vrem să fim. Noi în acest moment suntem o colonie. Dar și astea sunt de multe feluri. Noi colonie oricum vom fi, dar cred că se joacă ce colonie vrem să fim. Mai de mâna întâi, mai premium, mai de mâna a doua. Noi de capul nostru nu avem cum să fim. Principala preocupare a noastră la nivel de audiențe este domnul Pomohaci.

O țară preocupată de Pomohaci n-are cum să fie de capul ei. O să fim o colonie în continuare, ceea ce în regulă. Mi s-a părut foarte tare interviul cu ministrul Justiției, niciun om rațional nu poate aduce argumente firești împotriva măsurilor propuse” a spus Mircea Badea.

loading...

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat printre altele că ar putea lua în calcul să propună ca procurorul general al României să fie propus de către Senat, ca în Statele Unite, în contextul întâlnirii de marți dimineață cu ambasadorul Hams Klemm.

Tudorel Toader a adăugat că, în opinia sa, nu este atât de important cine îl propune sau îl numeşte pe procurorul general, esenţial fiind ca acela care ocupă funcţia să fie complet independent.

Minisgtrul a mai rătat că gestul procurorului general al României, Augustin Lazăr, de a convoca toţii şefii de parchete din ţară, la o şedinţă în care s-a votat proiectul privind modificările aduse legilor justiţiei, iese din cadrul atribuțiunilor sale legale și constituționale.

loading...
To Top