Badea: Sufragerista Kovesi este un metacetățean. Este de neatins
News

Badea: Sufragerista Kovesi este un metacetățean. Este de neatins

Mircea Badea a spus, joi, după refuzul șefei DNA de a merge la comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009, că Laura Codruța Kovesi este un ”metacetățean” și s-ar putea să nu o mai vedem niciodată.

”E un metacetețean Kovesi: sufragerista Kovesi nu depune nici declarație la Parchet, nu se duce nici la Comisia parlamentară. E de neatins doamna Kovesi. Este Dumnezeu pe pământ”, a spus, ironic, Mircea Badea, joi, la Antena 3. ”E ceva ce anticipam, că e foarte posibil să nu o mai vedem niciodată pe Laura Codruța Kovesi”, a adăugat Mircea Badea.

Acesta a făcut și o paralelă cu ceea ce se întâmplă în Congresul american în care sunt anchetați cei mai influenți și puternici oameni ai serviciilor secrete americane: șeful Comunității Naționale de Informații, șeful FBI în funcție și șeful NSA.

loading...

”Eu mai uitat mai multe în direct astăzi la audierea fostului șef al FBI iar diferențele sunt majore și pot spune că în cazul nostru nu este chiar vina parlamentarilor că lucrurile nu seamănă pentru că nu seamănă nici din punct de vedere legal. În momentul în care tu acolo te duci și spui niște lucruri în Congresul SUA le spui sub jurământ și dacă se dovedește că ai mințit te duci la pușcărie. Aici în România e o chestie foarte ușoară din punct de vedere legislativ pe care o poți lua ușor sau deloc ca doamna Kovesi. Doamna sufrageristă nu se duce nici la Comisia parlamentară. Este un metacetățean de neatins”, a spus Badea.

Laura Codruța Kovesi refuză să se prezinte la audierile din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

Procurorul-șef al DNA a trimis o scrisoare comisiei, în care afirmă că, potrivit unei decizii a CSM, procurorii nu pot fi obligați să se prezinte la audieri într-o comisie parlamentară pentru că fac parte din puterea judecătorească.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });