News

Badea: Sunt mulțumit că l-am votat pe Pleșoianu. Se bate zilnic cu acest sistem Stalinist – Kovesit

Realizatorul Antena 3, Mircea Badea, a susținut referitor la răzgândelile din programul de guvernare că atunci când s-a dus la vot, el a avut doar două puncte: Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Pleșoianu. Badea spune că este foarte mulțumit de cei doi politicieni și că a făcut un lucru bun acordând voturile acestora deoarece ei se bat zilnic cu Sistemul.

”Două puncte au fost pe agenda mea când am fost la vot: Călin Popescu Tăriceanu, singurul politician vechi de anvergură care se luptă cu sistemul securistoid și Kovesitoid și Liviu Pleșoianu care era pentru prima dată, abia intrase în politică și e practic unul dintre foarte puținii care se luptă zilnic cu acest sistem abuziv stalinist – kovesist. O să vă spun și ce a făcut Liviu Pleșoianu astăzi (n.r. – ieri, 25 iulie) și de asta sunt foarte mulțumit că l-am votat. Bravo”, a spus Badea în emisiunea ”În gura presei”.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu i-a cerut marți ministrului Justiției, Tudorel Toader, revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susținând că aceasta afectează grav, prin comportamentul său, independența justiției și imaginea Direcției Naționale Anticorupție.

„Domnule Tudorel Toader, ca ministru al Justiției, vă revine îndatorirea de a veghea atât la respectarea independenței justiției, cât și la buna conduită și justa conducere a instituțiilor din aria dumneavoastră de lucru, instituții care trebuie să garanteze prin activitatea lor vigoarea statului de drept. Vă atrag atenția, în acest sens, asupra faptului că procurorul-șef al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, afectează grav prin comportamentul său atât imaginea instituției pe care o conduce, cât și imaginea justiției românești în ansamblul său”, arată deputatul social-democrat.

loading...

Pleșoianu consideră că șefa DNA se află „într-o situație imposibilă”, care ar duce la revocarea ei din funcție, acesta fiind motivul real pentru care refuză să răspundă la întrebările Comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009.

„Din două — una. Fie evenimentul a fost privat, iar atunci doamna Kovesi e obligată să demisioneze în baza propriilor declarații — ‘niciodată nu mă văd cu politicieni, cel puțin în timpul liber’.

Fie evenimentul nu a fost privat, ci a constat într-o întrunire în interes de serviciu, iar atunci ministrul Justiției, onest și responsabil, având înainte de toate datoria de a veghea la respectarea independenței justiției și la buna și corecta funcționare a instituțiilor din aria sa de activitate și competență administrativă, are ca unică opțiune — solicitarea revocării din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi.

Măsura se impune cu necesitate și celeritate! Altminteri, ar rezulta că Ministerul Justiției ar accepta, conștient și voluntar, ca independența justiției, imaginea justiției în ansamblu său, precum și independența și imaginea Ministerului Public și a Direcției Naționale Anticorupție să fie grav și greu remediabil afectate”, susține Liviu Pleșoianu.

loading...
To Top