Externe

Bagdad: ISIS răspândește teroarea. Bilanțul urcă la 126 morți și 140 de răniți. Video

Atentatul sinucigaș cu mașină capcană comis duminică dimineața în capitala Irakului, Bagdad, și revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a făcut până acum 126 morți și 140 de răniți.

Este catalogat drept cel mai sângeros atentat din capitala irakiană din acest an. Atentatul arată că gruparea extremistă reușește în continuare, în pofida înfrângerilor suferite în ultima perioadă, să lovească prin atentate extrem de sângeroase.

loading...

Atacul survine la o săptămână după ce SI și-a pierdut fieful Fallujah, reintrat la 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale după o ofensivă de mai multe săptămâni. Totul s-a întâmplat  pe o stradă din cartierul Karrada, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului. Deflagrația s-a produs în apropierea unui restaurant, fiind incendiate și mai multe magazine.

Într-un comunicat difuzat de SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor jihadiste, Statul Islamic, grupare radicală sunnită, a transmis de asemenea că unul dintre combatanții săi a aruncat în aer o mașină capcană în apropiere de o adunare a șiiților, o comunitate musulmană majoritară în Irak și considerată eretică de către Statul Islamic.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top