Banciu îl DISTRUGE pe Iohannis după ce a ignorat românii din Harghita și Covasna: O stârpitură politică
News

Banciu îl DISTRUGE pe Iohannis după ce a ignorat românii din Harghita și Covasna: O stârpitură politică

Vizita lui Iohannis în Harghita și Covasna a stârnit revolta realizatorului B1, Radu Banciu. Motivul: Președintele le-a dat atenție și a vorbit doar cu maghiarii, în timp ce românii din zona respectivă au fost ignorați total. Banciu spune că președintele Iohannis este o stârpitură politică și un om neinteresat și neimplicat.

loading...

”Tocmai asta spuneam după această vizită jenantă, penibilă a celui mai slab președinte din istoria României. Un om fără scrupule, fără nicio valență politică, un om neinteresat și neimplicat, un om prost pregătit, o stârpitură politică este acest Klaus Iohannis. A demonstrat din nou care este rangul și teapa lui. O vizită cu miros urât în fața unor oameni care contează infinit mai mult pentru un șef al statului român, pentru comunitatea maghiară de acolo. El este interesat de voturi. De asta s-a dus Iohannis acolo.

Este o acțiune pre electorală în care el știind că a luat voturi cu nemiluita în regiune s-a dus să le facă ălora o vizită și a stat drepți în fața lor ca să nu știrbească căcatul ăla de prestigiu pe care el în are fals. El nu a făcut nimic ca om politic. Pentru nimeni nu a făcut nimic de când este șeful statului. Nu a făcut nimic pentru niciun român, dacă a făcut ceva a făcut pentru el”, a tunat Radu Banciu.

loading...

Conducerea Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş îşi exprimă regretul că preşedintele Klaus Iohannis, care a efectuat săptămâna aceasta o vizită de lucru în Covasna şi Harghita, nu a alocat timp şi unei întâlniri cu reprezentanţii comunităţilor româneşti din această zonă, în care sunt minoritari din punct de vedere numeric.

Reprezentantul Forumului Civic mai menţionează că, în urma vizitei preşedintelui Klaus Iohannis, ‘am rămas cu sentimentul abandonării, cu lipsa de preocupare în calendarul său public şi politic pentru soarta noastră’.

”Ne pare rău de adevărul pe care îl constatăm: că, la rândul său, preşedintele României nu doreşte să ştie de existenţa şi necazurile noastre, ale românilor, numeric minoritari în zonă şi pe cale de dispariţie în unele localităţi, după ce, în continuitatea noastră multimilenară, ne-am purtat destinul printre aceşti munţi, am ţinut trează lumina civilizaţiei prin tradiţiile ce le avem ca popor statornic şi creştin. Ar fi fost un prilej potrivit pentru un dialog constructiv, chiar istoric, cu efecte benefice pentru toţi locuitorii judeţelor vizitate şi un semnal pentru autorităţile locale de a păşi spre normalitate

Surprinzător, am fost complet ignoraţi, nu am primit niciun răspuns şi nici nu am fost primiţi de preşedintele României, într-o întâlnire separată. Mai mult chiar, nici în plenul întâlnirii, reprezentanţilor comunităţii româneşti nu li s-a permis să vorbească”, a spus liderul Forumului, prof. univ. dr. Ioan Sabău-Pop.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });